30-07-2018 Webwinkels en Webshops 0

Heb jij al een rookmelder in huis? Een woningbrand komt gelukkig niet zo vaak voor dat je er hoe dan ook eens in je leven mee te maken zult krijgen, maar als het gebeurt, dan zijn de gevolgen vaak ook erg groot. Ben je er niet op voorbereid, dan kan het vuur ontzettend snel om zich heen slaan met alle gevolgen van dien. En als je geen rookmelder hebt, dan ontdek je het vaak gewoon te laat. Als je geluk hebt, blijft het bij materiële schade. Dit is natuurlijk al vervelend genoeg, wie wil er nu immers al zijn spullen kwijtraken? Ook als je niet veel bezittingen hebt, zijn er toch altijd wat spulletjes waar je aan gehecht bent. Denk dan aan iets dat al verschillende generaties in je familie is en dat jij van je grootouders of ouders hebt gekregen. Of denk aan je fotoalbums. Zo heeft iedereen toch wel wat zaken die je toch liever gewoon niet kwijt wilt raken. Maar dat is nog niet het ergste, het ergste is als zich persoonlijke ongelukken voor gaan doen. Als er brand uitbreekt en jullie dit te laat doorhebben, waardoor niet iedereen van het gezin op tijd naar buiten kan komen. Het is natuurlijk niet gegarandeerd dat dit wel lukt als je een rookmelder hebt, maar als je deze op de juiste plaats ophangt, maak je die kans wel zo groot mogelijk!

Rookmelder plaatsen

Een rookmelder kopen is dus eigenlijk voor iedereen een aanrader, maar met kopen alleen ben je er natuurlijk nog niet. Je moet er ook voor zorgen dat deze op de juiste plaats hangt. Wat is nu de juiste plaats? Dat is helemaal afhankelijk van jullie specifieke situatie, van de indeling van jullie woning bijvoorbeeld en van het verwarmingstype waar jullie gebruik van maken. Ook de grootte van het pand speelt mee, in sommige gevallen zal één exemplaar niet voldoende zijn en kunnen er voor de veiligheid beter meerdere geplaatst worden. Wat echter wel in zijn algemeenheid gezegd kan worden, is dat een rookmelder aan het plafond geplaatst moet worden. Rook stijgt immers op en zal dan ook het eerste het plafond bereiken en pas daarna de lagen daaronder. Hoe hoger de melder hangt, hoe beter het dus is, want dan word je zo snel mogelijk gealarmeerd. Het is natuurlijk ook van belang dat je het alarm dan overal goed kunt horen, vergeet daarbij vooral de slaapkamers niet! Overdag zul je immers de rook zelf nog wel kunnen zien en al snel ruiken, maar als je ligt te slapen, kun je het pas doorhebben als het veel te laat is! Zorg er dan ook voor dat het alarm van de rookmelder tot in de slaapkamer komt!

Verschillende soorten

Hebben jullie nog geen rookmelder, maar zouden jullie die wel graag willen hebben? Dan kun je het beste even een kijkje nemen op Rookmeldershop.nl. Zij zijn namelijk een echte specialist op dit gebied en je kunt dan ook verschillende soorten bij hen vinden. En dat niet alleen, zij bieden ook allerlei andere artikelen aan die met het oog op jullie veiligheid erg belangrijk zijn en die je in combinatie met een rookmelder zou kunnen gebruiken. Denk dan aan:

  • een vluchtladder
  • een koolmonoxidemelder
  • een schuimblusser

Want het is natuurlijk wel heel erg handig om gealarmeerd te worden door de rookmelder, maar als je dan geen kant meer op kunt, dan heb je hier ook weinig aan. Een vluchtladder is dan erg prettig om te hebben, dan kun je in ieder geval het raam uit klimmen. En ben je er op tijd bij, dan kan een brandblusser ook goed van pas komen. Bij deze shop koop je het allemaal!