19-02-2021 Coaching en Workshops 0

Sommige mensen waren al gewend aan thuiswerken, maar voor velen is dit iets wat ze pas sinds corona hebben hoeven doen. Het kan veel voordelen hebben op vanuit huis je werk te doen, maar je zult zeker ook tegen een aantal minpunten aanlopen. Dat is helemaal niet erg, je kunt met een training namelijk leren hoe je deze minpunten kunt verhelpen. Zo kun je ervoor zorgen dat thuiswerken in het algemeen gewoon heel erg prettig verloopt!

Werken vanuit huis

Zoals gezegd heeft het zowel voor- als nadelen om vanuit je eigen woning te werken en daar willen we hier graag iets meer op in gaan. Wat zijn nu de voordelen van thuiswerken? Mensen ervaren het vaak als groot voordeel dat ze niet langer tijd kwijt zijn aan het heen en weer rijden naar hun werklocatie. Helemaal als je vaak in de file staat of als je trein vaak vertraging heeft is dit natuurlijk echt een pluspunt. Je reistijd vervalt, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere zaken. Dat levert weer op dat je een betere balans tussen werk en privé kunt vinden en vaak ook meer rust ervaart. Niet meer de stress van of je wel of niet op tijd komt en de ergernissen aan andere weggebruikers. thuiswerken heeft daarmee voor het milieu ook voordelen, hoe minder verkeer er is, hoe minder uitlaatgassen er immers uitgestoten worden en dat is alleen maar gunstig. Maar nadelen zijn er natuurlijk ook. Zo vinden sommige mensen het lastig om werk en privé te scheiden. Er wordt al snel onder werktijd een was opgehangen of de afwas opgeruimd. En als de kinderen thuis zijn, kun deze jou onder het werk storen. Daarnaast kan het zo zijn dat anderen inbreuk maken op jouw werktijd, je bent immers gewoon thuis dus dan kunnen ze je ook wel even bellen. En het contact en samenwerken met collega’s kan minder soepel verlopen. Maar met een goede training kun je deze minpunten van thuiswerken snel verhelpen.

thuiswerken training

Bij thuiswerken.com kun je een training boeken waar je de nodige technieken en methodes leert om het gemakkelijker te maken om vanuit huis te werken. Je leert hierin bijvoorbeeld:

  • overzicht creëren
  • efficiënt communiceren met collega’s
  • verwachtingen bij klanten, leidinggevenden en collega’s managen
  • je werk slimmer organiseren

Met deze technieken kun je een veel betere werkervaring creëren en wordt het thuiswerken voor echt iedereen een geslaagde manier van werken! Je kunt deze training bij genoemd bedrijf in je eentje volgen, wat niet alleen goed van pas komt als je in dienst bent van een bedrijf, maar ook als je zzp’er bent. Ook zzp’ers werken immers vaak vanuit hun eigen huis en lopen daarbij tegen grotendeels dezelfde problemen aan. Maar wat ook een optie is, is om deze training met je hele team te volgen. Je leert dan bijvoorbeeld allemaal dezelfde communicatietechnieken en je weet daardoor ook beter wat je van de ander kunt verwachten. Daarnaast kan de training aangepast worden aan jullie specifieke situatie, je kunt jullie eigen problemen voorleggen en werken aan een oplossing. Zo wordt thuiswerken voor jullie allemaal een prettige ervaring!