30-07-2018 Bedrijven en Bedrijfsleven 0

Komen jij en je partner er niet meer uit en willen jullie gaan scheiden? Dan doen je er goed aan om een goede echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen. Het is natuurlijk heel verdrietig als je moet constateren dat jullie relatie niet meer te redden valt. Dat is voor jezelf al vervelend, maar als je kinderen hebt is het voor hen natuurlijk helemaal een zeer vervelende gebeurtenis. Toch is een scheiding soms beter dan maar samen blijven en maar aan blijven modderen, of zelfs continu ruzie maken. Laat je de zaken goed afhandelen door een echtscheidingsadvocaat, dan kun je bovendien daarna weer goed verder. Er komt heel veel kijken bij het uit elkaar halen van een stel. Niet alleen moeten jullie zelf accepteren dat de relatie over is, jullie moeten jullie levens als het ware ontwarren, maar ook moeten veel materiële zaken geregeld worden. Want hoe doe je het bijvoorbeeld met het huis? Wie van jullie beide blijft er wonen of kiezen jullie ervoor om allebei op een andere plaats te gaan wonen, om het zo helemaal los te kunnen laten? En wat te doen met alle andere bezittingen, die jullie in de loop van de jaren samen hebben gekocht, hoe ga je dit verdelen? Als je geen echtscheidingsadvocaat in de arm neemt, dan kan het scheiden vaak leiden tot grote ruzies en daar zit niemand natuurlijk op te wachten.

Echtscheidingsadvocaat voor jullie beide

Als je gaat scheiden, dan zijn er eigenlijk twee manieren waarop dit kan gaan. Het kan zo zijn dat jullie samen met één echtscheidingsadvocaat toe kunnen, omdat het jullie lukt om in harmonie afspraken te maken. Je hebt dan enkel een jurist nodig om de afspraken die jullie samen maken ook officieel vast te leggen. Sommige stellen lukt dit heel goed, zij gaan niet met ruzie uit elkaar maar constateren gezamenlijk dat de relatie is doodgebloed. Elkaar wat kunnen gunnen is voor het verdelen van zaken ook erg belangrijk. Lukt dit jullie niet, gaan jullie echt met ruzie uit elkaar, dan is het verstandig om elk een eigen echtscheidingsadvocaat te regelen. Er zal dan door de advocaten overlegd worden, uiteraard in jullie bijzijn, over hoe alles het best geregeld kan worden. Daarbij is het zo dat jouw eigen echtscheidingsadvocaat dan ook jouw belang voorop zal stellen. Dit is een heel andere manier van uit elkaar gaan en er komt ook een geheel ander proces bij kijken.

Advocatenkantoor Delawi

Of je nu in gezamenlijkheid de zaken regelt en enkel een echtscheidingsadvocaat nodig hebt om alles officieel vast te leggen, of dat jullie echt elk een eigen jurist nodig hebben om alles te ontwarren, je kunt altijd bij Advocatenkantoor Delawi terecht. Zij kunnen jullie helpen met zaken als:

  • bezoekregeling
  • ouderschapsplan
  • verdeling van pensioen
  • verdeling van bezittingen en schulden
  • vaststellen van de alimentatie

Bij al deze zaken zullen zij dan jouw belang voorop stellen, zodat jij als het ware zo goed mogelijk uit de strijd komt. Het zijn natuurlijk heel belangrijke dingen die geregeld moeten worden door een echtscheidingsadvocaat en daarom is het ook van belang dat je hier echte specialisten voor inschakelt. Bij Advocatenkantoor Delawi zijn ze gespecialiseerd in familierecht, waar echtscheidingen onder vallen, en zij hakken dus vaker met dit bijltje. Zij kennen de wetgeving op hun duimpje en kunnen jou daarom uitstekend bijstaan. Ook als jullie in harmonie alles regelen, kunnen zij ervoor zorgen dat alle jullie regelingen juridisch kloppend op papier komen te staan, zodat jullie later ook een geldig document hebben om op terug te vallen, mocht er later helaas toch nog ruzie ontstaan. Een goede echtscheidingsadvocaat maakt het proces van scheiden dus ietsje gemakkelijker.