04-07-2018 Cursus en Opleidingen 0

Online veiligheid is nog nooit zo belangrijk geweest en de importantie van het beschermen van persoonsgegevens, alsmede de kennis die nodig is om bepaalde informatie te achterhalen, wordt steeds groter. Bij de International Anti-Crime Academy bieden we een breed aanbod aan trainingen en opleidingen die u precies in dit gebied zullen onderwijzen. Een voorbeeld van een training die wij aanbieden in 2 modules, is de OSINT training waarbij u de OSINT tools zullen worden aangereikt die zorgen dat u alles leert over het monitoren en onderzoeken van criminele activiteiten online. De letters OSINT staan voor Open Sourse Intelligence. Tijdens een OSINT tools training leert u alles over het achterhalen en monitoren van informatie online maar ook offline. Deze opleiding leidt deelnemers op tot veiligheidsprofessionals die een toegevoegde waarde kunnen bieden in de huidige tijd. Het maatschappelijk belang van online veiligheid is ontegenzeggelijk groot. Hoe kunnen we ons verder ontwikkelen als een maatschappij als de veiligheid van onze persoonlijke gegevens in het beding is? Cybercriminaliteit moet bestreden worden, maar ook worden gezien als een ander soort criminaliteit waarbij andere wegen bewandeld dienen te worden en hoe die wegen te bewandelen, daarbij spelen de OSINT tools een belangrijke rol.

OSINT tools; opsporen van vermiste personen

Denken we aan online criminaliteit, dan denken we al snel aan het dark web. We horen steeds meer verhalen over deze donkere variant van het internet, die zonder al te veel moeite betreden kan worden. Toch hebben we het als we het hebben over online criminaliteit niet enkel over het dark web en zijn we als beveiligingsprofessionals niet alleen maar op zoek naar criminele die verboden goederen verhandelen op het dark web. We leiden tijdens een OSINT training mensen op OSINT tools te gebruiken op de juiste wijze. Zo worden zij speurders die weten hoe ze informatie moeten monitoren en bijvoorbeeld vermiste personen kunnen opsporen. OSINT tools gebruiken kan een belangrijke stap zijn in de richting van een bredere kennis over online veiligheid en als u het belang daar ook van inziet, dan is het geen slecht idee om eens te kijken naar de mogelijkheden die wij bieden. De OSINT training bestaat uit twee modules en bevat veel informatie over OSINT Tools, digitale bronnen en hoe daar mee te werken. Wat u leert met OSINT tools, is om mensen op te zoeken en terug te vinden, door kennis van bronnen te vergaren met OSINT tools. U leert monitoren en snappen hoe u gedrag terug kan leiden naar de bron. Ontdek bij de International Anti-Crime Academy wat er allemaal mogelijk is op het gebied van online veiligheid en het onderricht daarvan. Bekijk ook eens onze andere cursussen, workshops en trainingen.

  • International safety consultant
  • Particulier onderzoeker
  • Internationale veiligheid

Bedrijven en organisaties

Op de website kunt u bekijken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van omscholing en opleidingen en OSINT tools. De International Anti-Crime Academy biedt niet alleen maar individuele trainingen, maar u kunt een opleiding bij genoeg animo bijvoorbeeld ook op locatie laten verzorgen. Wilt u weten wat hiertoe precies de mogelijkheden zijn, neem dan even contact op, en dan kunnen we u alles vertellen over de opleidingen en trainingen waar u interesse in heeft als persoon of organisatie. Wilt u graag leren hoe u zich in hedendaagse tijden kan beschermen of een actieve rol spelen in de bescherming van andere organisaties of personen? In dat geval bent u bij de International Anti-Crime Academy helemaal op het juiste adres. U kunt ons ook altijd even bellen om meer informatie op te vragen.