27-02-2020 Helpdesk en Servicedesk 0

Je bedrijf groeit, en je krijgt steeds meer projecten voor je kiezen die je tegelijkertijd moet zien te managen. In dat geval ben je waarschijnlijk op zoek naar een handige tool of programma die je daarbij kan helpen. Een overzichtelijk projectplan maken kun je doen met de handige software van teamleader. Dit bedrijf focust zich op de ontwikkeling van allerhande praktische tools en programma’s die het ondernemers makkelijk maken. Tools die je overzicht bieden en tijd besparen op het gebied van bijvoorbeeld administratie en projectmanagement. Vooral met betrekking tot het maken van een projectplan kan teamleader je een handje helpen. Ze hebben namelijk handige project management software ontwikkelt waarmee je al in een paar simpele stappen een nieuw project aanmaakt. In deze software vul je alle gegevens in die van belang zijn. Je kunt hierbij denken aan afspraken die met deze klant zijn gemaakt, deadlines, wanneer bepaalde onderdelen besteld dienen te worden, etc. Werkelijk alles wat maar betrekking heeft op dat specifieke project kun je met deze software vastleggen. Op die manier wordt het projectplan inzichtelijk en is het dus veel gemakkelijker te managen. Bovendien kun je meerdere mensen laten inloggen, en dus is de informatie gelijk voor iedereen zichtbaar en niet enkel voor jezelf. Dit is perfect voor managers die graag overzicht houden, maar wel een groot deel van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden bij werknemers leggen. Met behulp van de project management tool kun je dan gemakkelijk een oogje in het zeil houden en ingrijpen waar nodig.

Een projectplan koppelen aan factuur programma

Bij teamleader kun je niet alleen terecht voor handige software voor het maken en bijhouden van zo’n projectplan. Ze bieden je namelijk nog veel meer praktische tools en programma’s, allemaal speciaal ontwikkeld voor bedrijven en ondernemers, zoals:

  • Tijd- en urenregistratie
  • Een CRM-systeem
  • Een programma voor het maken van offertes en facturen
  • Software voor het aanbieden van support tickets

En het mooie van al deze software is dat als je ervoor kiest om meerdere varianten te gebruiken, je ze ook aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld een bepaald aantal gemaakte uren selecteren om op een factuur te zetten, of het projectplan in delen factureren op basis van reeds afgeronde onderdelen. Hoe meer tools je dus gebruikt van teamleader, hoe groter het overzicht wordt en hoe meer tijd je bespaart. Tijd die je dan kunt steken in zaken die belangrijker zijn voor de groei van je bedrijf, zoals marketing en acquisitie. 

Handig online factuur programma

Een van de meest gebruikte software van teamleader, naast de tool voor het maken van een projectplan, is het factuur programma. Deze is zo opgezet dat hij super makkelijk en intuïtief in gebruik is. Zelfs mensen die geen verstand hebben van computers kunnen het programma gebruiken om facturen en offertes te maken. In het programma kun je al je klanten toevoegen, je logo en natuurlijk je eigen gegevens, zodat wanneer je een factuur moet maken je alleen nog maar de betreffende klant hoeft aan te klikken. Daarna vul je hetgeen in dat gefactureerd moet worden, of, als je ook gebruik maakt van de andere software van teamleader, je klikt het aantal uren of onderdelen van een projectplan aan die betaald moeten worden. De factuur wordt dan automatisch opgemaakt en naar de klant verzonden, super makkelijk! Wanneer ga jij tijd besparen en gebruik maken van handige software speciaal voor ondernemers?