30-07-2018 Mens en gezondheid 0

Heb jij wel eens een mentale training gevolgd? Steeds meer mensen hebben in onze huidige tijd last van een gevoel dat ze overvraagd worden. Dat is ook niet zo raar, want meer dan ooit willen we zelf ook heel veel doen. We willen allemaal eigenlijk een baan hebben, ook al is het maar parttime. We willen voor onze kinderen zorgen en hen naar de verschillende clubs brengen waar zij lid van zijn. Daarnaast hebben velen de zorg voor hun ouders en wil je natuurlijk ook nog sporten. Daarnaast heb je ook nog een sociaal leven en misschien zelfs ook nog vrijwilligerswerk dat je doet. Als je dan geen mentale training hebt gevolgd, dan is het zeker niet vreemd dat het je allemaal op een gegeven moment boven het hoofd groeit. Je loopt dan vast, weet niet meer welke van de dingen je als eerste moet doen en hebt je eigen prioriteiten helemaal niet meer duidelijk. Dit kan vervelende situaties opleveren, zo kun je gestrest raken of zelfs overspannen. Tegen een burn-out aanlopen wil natuurlijk helemaal niemand. Herken jij al diverse klachten bij jezelf? Of wil jij je gewoon al vroeg wapenen tegen eventuele overspannenheid? Dan is het goed om op tijd een mentale training te volgen.

Mentale training geeft je balans

Wat voor voordeel heeft het nu om een mentale training te volgen, wat wordt hier beter van? Heel veel mensen ervaren stressklachten omdat het ze niet lukt om een goede balans te vinden in hun leven. Ze zijn vaak op één bepaald vlak overvraagd, bijvoorbeeld op hun werk. De oorzaak ligt vaak in dat het niet lukt om nee te zeggen tegen bijvoorbeeld je leidinggevende. Je bent niet zelfverzekerd genoeg en het lukt je daardoor niet om goed voor jezelf op te komen. Door mentale training word je stabieler en zelfverzekerder, waardoor je vanzelf ook wat assertiever wordt. Het zal je daardoor gemakkelijker afgaan om jouw leidinggevende ervan te overtuigen dat je alleen goed je werktaken uit kunt voeren als jij niet overvraagd wordt. Als er een goede taakverdeling is op de werkvloer en er een juiste balans aanwezig is. Daarnaast is het ook belangrijk als jij van jezelf weet waar je kwaliteiten liggen en natuurlijk ook op welke manier jij deze het beste in kunt zetten. Als jij hier kennis van hebt, dan wordt de kans een stuk kleiner dat jij jezelf overvraagt of over je heen laat lopen. Een mentale training volgen is dus zeker een aanrader!

AB INTUS

Door het volgen van een mentale training:

  • word jij zelfverzekerder
  • leer jij je grenzen aangeven en voor jezelf opkomen
  • ontdek jij wat jouw kwaliteiten zijn en hoe jij deze in kunt zetten
  • abintus

Dit zijn zaken die niet alleen op de werkvloer goed van pas komen, maar ook in je privé leven. Want ook daar kun je natuurlijk overvraagd worden, omdat mensen denken dat jij nog wel tijd hebt om eventjes iets te regelen. Veel mensen realiseren zich pas als het te laat is dat zij eigenlijk een mentale training hadden moeten volgen. Wacht dus niet tot het moment dat je met een burn-out bij huis zit, maar zet op tijd de stap naar een specialist om je de nodige hulp te bieden. Bij AB INTUS kun je terecht voor diverse trainingen waarmee je mentaal weerbaarder wordt. Pak dit dus op tijd op, nog voordat je klachten begint te krijgen, want dan is het vaak al te laat. Met een mentale training van AB INTUS zul jij zeker steviger in je schoenen komen te staan en jezelf meer stabiliteit en rust kunnen geven!