01-07-2019 Mens en gezondheid 0

Coniferen zijn langzaam bezig om een comeback te maken. Ze waren een tijdje uit de mode, maar er zijn altijd wel coniferen te vinden die bij je zou passen: in allerlei kleuren, van grijs naar blauw tot geel en zelfs bont. In de wintertuin staan ze er heel decoratief bij en je hoeft er praktisch niks aan te doen. Ook in de zomer zorgen coniferen voor privacy en rust. Bij ‘ coniferen bestellen ‘ hebben zij een ruim assortiment aan coniferen.

Hoe kun je het beste zelf coniferen planten?

Wil je graag zelf je coniferen planten, maar weet je niet hoe je te werk moet gaan? Daar kan ik je bij helpen, volg deze stappen en het komt vast en zeker goed! Waar beginnen we? Je begint natuurlijk met de materialen te verzamelen om je coniferen te planten:

  • 2 paaltjes of stokken
  • Een dunne lijn of touw (groter dan de lengte van uw haag)
  • Een rubberen hamer 
  • Een stalen schep
  • Bemeste tuinaarde (1 zak van 40 liter per gestrekte meter) 
  • En uiteraard niet te missen, de coniferen zelf

Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg daarom ervoor dat een lijn spant, voordat u de coniferen gaat planten. Met de rubberen hamer kun je twee stokken of palen lijnrecht tegenover elkaar in de grond slaan. Tussen deze twee stokken of palen in kunt u een lijn spannen. Deze lijn kun je gebruiken als leidraad bij het planten van je coniferen. Langs deze lijn begin je met het graven van een geul. De geul moet minimaal 10 centimeter breder en dieper zijn dan de omvang van de kluit van uw coniferen.  De diepte van de kuil bepaal je ook zelf, zorg er echter wel voor dat de gehele kluit goed onder de grond staat wanneer je de coniferen plant. De los gegraven grond kun je later ook nog weer gebruiken, het is dus erg handig als je dit bewaart.

Wat is de beste manier om voor je coniferen te zorgen?

Wanneer je je coniferen geplant hebt, wil je natuurlijk ook dat ze lang mee gaan en lang hun mooie groene kleur behouden en niet verkleuren. Coniferen zijn sterke planten, hierdoor kost het verzorgen ervan vrij weinig tijd. Toch zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je goed wil zorgen voor je coniferen. Onder andere het snoeien van de coniferen, hier begint het al. Het snoeien van de coniferen kan je het beste pas na een jaar doen. Dan is de wortel namelijk doorgeschoten, waardoor de coniferen de snoeibeurt beter kunnen doorstaan. Let er wel op dat de coniferen absoluut niet tot op het hout mogen worden teruggesnoeid. Daarnaast kan je de coniferen het beste snoeien in een kegelvorm met een scherpe snoeischaar. 

Naast het op de juiste manier planten en snoeien van de coniferen, is het oker belangrijk dat je je coniferen op de juiste manier bemest. Coniferen kun je het beste twee keer per jaar bemesten. Hebben de coniferen een mooie groene kleur? Dan kun je zelfs overwegen om het bemesten een keer over te slaan. Coniferen zijn planten dat nauwelijks last hebben van schimmels of insecten. Mochten de coniferen toch bruin worden, dan hebben ze gewoon een tekort aan water. In dat geval is het noodzakelijk dat je de kluiten van de plant goed nat maakt.