18-01-2021 Bedrijven en Bedrijfsleven 0

Wil jij een groene haag rond jouw tuin? Dan is de taxus baccata hiervoor een uitstekende keus! Er zijn natuurlijk veel meer manieren om ervoor te zorgen dat je de nodige privacy hebt of dat jouw grond afgebakend is van dat van de buren en er zijn ook meer planten die geschikt zijn om als hagen te laten groeien. Maar de taxus baccata heeft zeker voordelen ten opzichte van deze andere opties. We vertellen je graag iets meer over de redenen waarom je voor een groenblijvende haag zou moeten kiezen en waarom juist deze plantensoort hier zo ontzettend geschikt voor is.

Groenblijvende hagen

Zoals gezegd zijn er veel verschillende opties als jij op zoek bent naar tuinafscheiding, een haag van taxus baccata is slechts één van de mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Waarom zou je nu voor een heg kiezen en niet voor bijvoorbeeld een schutting? Het grote voordeel van een schutting is natuurlijk dat deze meteen staat en dat je direct de hoogte hebt om alle inkijk in jouw tuin te voorkomen. Maar het heeft ook nadelen. Zo willen schuttingen nog wel eens omwaaien als er een harde wind staat. Iets waar je met een taxus baccata of andere haagsoort uiteraard geen last van hebt. Een ander minpunt is dat het nogal saai is om naar te kijken, het is een groot houten oppervlak zonder enige vorm van leven. Bovendien sluit je jouw tuin hier echt helemaal mee af, wat voor onder meer egels slecht nieuws is. Hun leefgebied wordt door schuttingen steeds kleiner. Hagen van de taxus baccata hebben deze nadelen niet, terwijl ze toch privacy bieden. Ze zijn het hele jaar door groen en daardoor erg prettig om naar te kijken. Ze brengen kleur in je tuin. Als het een keer hard waait, bewegen ze gewoon mee met de wind. Meer beplanting voorkomt ook hittestress in dorpen en steden. Daar komt bij dat egels gewoon onder de haag door kunnen kruipen, dat hagen regenwater opnemen met hun wortels en een schuilplek bieden aan veel dieren.

Waarom taxus baccata?

Nu is het zo dat er heel veel verschillende planten zijn die je kunt gebruiken voor het aanplanten van een heg, denk dan aan de:

  • beuk
  • liguster
  • laurier
  • andere taxussoorten

Waarom zou je nu juist voor de taxus baccata kiezen en niet voor een van de andere opties? Een voordeel ten opzichte van de beuk is natuurlijk dat deze het hele jaar door groen blijft en geen blad verliest. Ook in de winter heb je daarmee dus voldoende privacy. Daarnaast is het zo dat de taxus baccata erg dicht groeit, waardoor mensen er niet zomaar door heen kunnen kijken, dan moeten ze echt de takken aan de kant gaan duwen en dat zou wel heel onbeleefd zijn. Daar komt bij dat je deze plantensoort voordelig aan kunt schaffen, zodat het niet te duur wordt om je haag aan te planten. Ben jij op zoek naar planten van de taxus baccata die van een goede kwaliteit zijn en tegelijkertijd niet te duur zijn? Ga dan niet naar je plaatselijke tuincentrum, maar kies voor hagen-planten.nl. Hier koop je planten rechtstreeks van de kwekerij tegen scherpe prijzen!