26-01-2021 Dieren en Toebehoren 0

Als jij katten als huisdier hebt, dan kun je natuurlijk niet zonder kattenbak. De diertjes moeten immers ergens hun behoefte kunnen doen. Nu kun je misschien denken dat het niet zo heel veel uitmaakt wat voor exemplaar je koopt, maar er zit zeker wel verschil in. Zoals iedere katteneigenaar weet, kunnen deze beestjes behoorlijk zinnig zijn. Het kan dan ook maar zo zijn dat de ene kat de kattenbak prima vindt, terwijl de andere er niet op wil. Daarom zijn er verschillende modellen te koop, om aan de wens van iedere poes te kunnen voldoen.

Binnen- en buitenkatten

Sommige mensen houden hun katten altijd binnen, voor hen is het natuurlijk gewoon noodzaak om minstens één kattenbak in huis te hebben staan. Maar ook voor mensen met buitenkatten is het zeker niet verkeerd om voor een dergelijke toiletgelegenheid te kiezen. Je wilt immers niet dat jouw hele tuin of die van de buren vol komt te liggen met kattenstront! Dat stinkt niet alleen, het is ook erg vervelend als je aan het tuinieren bent en je graait of staat in een drol. Om nog maar te zwijgen over de hygiëne. Alles wat op de kattenbak gedaan wordt, komt in ieder geval niet meer in de tuin terecht en dat is wel zo prettig. Je kunt met behulp van een schepje gemakkelijk de gedane behoeftes uit de bak verwijderen, zodat alles weer fris is. Er zijn bovendien speciale luchtverfrissers te koop, die voorkomen dat jouw huis gaat stinken naar de kattenbak. Om het verschonen van de bak voor jouzelf nog gemakkelijker te maken, kun je gebruik maken van speciale kattenbakzakken, dan haal je gemakkelijk alles in één keer uit de bak!

Welke kattenbak kies jij?

Zoals gezegd zijn er verschillende modellen bakken te koop voor je kat en dat is handig, want niet iedere kat wil op dezelfde soort bak. Vaak is een kattenbak uitgerust met een deurtje, zodat de stank niet door het hele huis gaat. Maar sommige poezen weigeren het gewoon om door een dergelijk deurtje te lopen. Andere vinden het al vervelend als er een overkapping op zit, zij willen ruimte om zich heen hebben. Voor die poezebeesten zijn de open bakken dan weer een goed idee. Het is bij iedere nieuwe poes die je hebt toch weer even uitproberen wat deze wel of niet prettig vindt. Wat je bovendien ook in het oog moet houden als je meerdere katten hebt, is dat ze lang niet allemaal een kattenbak willen delen. Het kan daarom nodig zijn om er meerdere neer te zetten. Daarnaast is het ook handig om een uitloopmat bij alle bakken neer te leggen, zodat het kattengrit zich niet door jouw hele huis verspreid. Naast de bak zelf heb je dus verschillende accessoires nodig:

  • luchtverfrisser
  • kattenbakmat
  • kattenbakschepje

En daarnaast kunnen de speciale kattenbakzakken dus goed van pas komen. Ben jij naar deze artikelen op zoek of heb je kattengrit nodig om de kattenbak mee te kunnen vullen? Kijk dan eens in de webshop van krabpaal.nl. Bij hen vind je alles wat je voor je poezen nodig hebt!