18-09-2018 Mens en gezondheid 0

Als je het roken zelf niet uit kunt bannen, ontwikkel dan een alternatief. Het is best mogelijk dat dat de gedachte is geweest bij het uitvinden en ontwikkelen van de e sigaret. Mensen vinden het immers lastig om helemaal te stoppen en vaak is het ook gewoon het idee dat ze iets om handen willen hebben. Via de e sigaret kunnen ze dus blijven ‘roken’ alhoewel ze dan dus niet echt meer roken. Maar het mooie aan de e sigaret is wel dat dit een stuk minder ongezond is dan het roken van een tabakssigaret. Deze laatste bevat wel 4000 verschillende soorten schadelijke stoffen. De bekendste boosdoeners zijn bijvoorbeeld:

  • Teer
  • Koolmonoxide
  • Benzeen
  • Lood
  • Ammoniak
  • Cadmium

Al deze stoffen vind je dan ook niet terug in de e sigaret. Tevens is de damp van een e sigaret niet kankerverwekkend. Het voert te ver om te stellen dat de e sigaret gezond is. Als je niet rookt en dus in die zin gezond bent, dan is het verstandig om niet te starten met het roken van een e sigaret. Het is namelijk ongezonder dan niet roken. Maar als je rookt, dan is overstappen op de e sigaret juist een heel goed idee. Het verschil in gezondheid tussen tabak roken en e liquid ‘roken’ is enorm groot. Het is om deze reden dat de e sigaret in het Verenigd Koninkrijk in het ziekenfondspakket is opgenomen. Men realiseert zich daar dan ook heel goed dat de elektronische sigaret een heel goed middel is om de schadelijke gevolgen van roken tegen te gaan. Een elektronische sigaret moet je dan ook niet gezond noemen. Maar heel veel medicijnen zijn ook niet gezond, maar zijn wel een middel om bepaalde ziektes en aandoeningen te bestrijden. Net als dat je geen gebruik maakt van medicijnen wanneer je gezond bent, maak je dus ook geen gebruik van de e sigaretten als je al een gezonde niet-roker bent. Maar mocht je roken en heb je enorm veel moeite om te stoppen, dan is het zeker geen slecht idee om over te stappen op de elektronische sigaret. Je kunt dan in de eerste plaats blijven ‘roken’ alhoewel je technisch gezien aan het vapen bent. Ten tweede kun je dankzij de e liquid met nicotine nog altijd voorzien in je nicotine behoefte. Ten derde kun je het nicotinegehalte langzaamaan afbouwen, totdat je helemaal geen behoefte meer voelt. Tot slot kun je dus een elektronische sigaret kopen om de transitie naar niet roken te vereenvoudigen en je kunt ook kiezen om te blijven ‘roken’ via de elektronische sigaret. In dat laatste geval heb je altijd iets om handen net als toen je nog rookte, maar nu minimaliseer je dankzij de elektronische sigaret de negatieve gevolgen voor je gezondheid.

Een e sigaret kopen doe je veilig en vertrouwd online

Als je een elektronische sigaret en e liquid wilt kopen, dan hoef je daarvoor niet helemaal naar een winkel te reizen. Je hebt ook niet te maken met agecoins en automaten en je hebt dus ook niet te maken met torenhoge accijnzen. De e liquid moet je altijd aanvullen, want deze vloeistof is hetgeen je ‘oprookt’. De vloeistof verdampt en daardoor kun je de resulterende damp inhaleren en uitblazen. De elektronische sigaret zelf is dus een eenmalige aankoop totdat deze kapot gaat. De batterij zal je af en toe moeten vervangen, maar voor de rest hoe je alleen maar e liquid te kopen en dat kan via e-liquidwinkel.

Alles wat je moet weten over e roken vind je op e-liquidwinkel.nl

Op de site vind je allerlei informatie over onderwerpen als:

  • Elektrisch roken
  • Verzenden
  • Gezondheid
  • E liquid