03-07-2019 Bedrijven en Bedrijfsleven 0

Voor mijn bedrijf was ik op zoek naar pallets en wilde graag een milieubewuste en duurzame keuze maken. Mijn gevoel zei dat ik pallets van hout moest kopen, maar ik wilde graag eerst de verschillende opties bekijken. Ik kwam verschillende websites tegen, waaronder die van Q-Pall en dit bedrijf overtuigde mij om plastic pallets te kopen. Ik ben bijna vier jaar geleden een bedrijf begonnen en elk jaar hebben wij flink kunnen groeien. Ik begon in mijn eentje in het bedrijf, maar op dit moment heb ik zes medewerkers. Veel dingen in het bedrijf zijn meegegroeid, met als doel dat wij meer en sneller verkopen, zodat wij meer winst maken. Toen ik begon, verkocht ik vooral losse artikelen, dit werden na een tijdje ook veel dozen en nu verkopen wij zelfs regelmatig op pallets. Deze veranderingen komen door de manier van verkopen. Toen ik begon, verkocht ik alleen direct aan consumenten, zij bestellen vaak een, of een paar artikelen. Na een paar jaar begonnen wij ook met het verkopen aan winkels en dit zorgde ervoor dat wij grotere bestellingen kregen. De winkels moeten een minimaal aantal artikelen bestellen, anders rekenen wij verzendkosten aan hun, hierdoor worden er vaak meerdere dozen tegelijk geleverd. Wij hebben nu ook een aantal grote klanten die per pallet bestellen, maar doen dit nog niet zo lang. Wij hadden al een aantal houten pallets aangeschaft, zodat wij snel konden leveren, maar ik wilde graag onderzoeken of plastic pallets niet beter was. Voor ons is winst maken belangrijk, maar proberen hierbij wel aan het milieu te denken. Als een milieuvriendelijke oplossing iets duurder is, dan kiezen wij voor deze opties. Mijn gevoel zei dat houten pallets beter zijn voor het milieu, maar ik wilde dit graag vergelijken met plastic pallets, zodat wij de beste keuze zouden maken.

Plastic pallets van Q-Pall

Ik zocht online naar meer informatie over plastic pallets en vond toen onder andere het bedrijf Q-Pall. Dit bedrijf levert pallets van plastic en ik kon veel informatie over dit onderwerp op hun website vinden. Plastic heeft veel voordelen, het is sterker en lichter, waardoor de pallets langer meegaan en er minder CO2 wordt uitgestoten tijdens het transport. De plastic pallets van dit bedrijf worden bijna volledig van gerecycled plastic gemaakt, wat natuurlijk ook goed voor het milieu is. Toen ik dit las, besloot ik om met dit bedrijf in gesprek te gaan en te vragen wat zij voor ons konden doen.

Goede kwaliteit pallets voor een goede prijs

Het gesprek met Q-Pall ging erg goed en hierna besloot ik om bij dit bedrijf plastic pallets te bestellen. Dit bedrijf probeert zo milieuvriendelijk mogelijk pallets te maken en dit sluit goed aan bij de idee├źn van mijn bedrijf. De pallets kunnen wij hier voordelig kopen en de kwaliteit is erg goed. Voor het kopen van plastic pallets raad ik Q-Pall aan.

  • Hun pallets worden bijna volledig van gerecycled plastic gemaakt
  • De pallets wegen minder en zijn erg duurzaam
  • Wij konden de pallets voordelig bij hun kopen
  • De kwaliteit van hun pallets is erg goed