15-03-2019 Bedrijven en Bedrijfsleven 0

Als je water wilt opslaan in een vergiet, dan ben je niet zo slim bezig, want het water loopt immers meteen door de openingen uit het vergiet. Maar als je een pan met pasta wilt afgieten, dan is een vergiet hiervoor de beste oplossing. Het water stroomt netjes weg, maar de pasta blijft in het vergiet aanwezig. Als je iets lang vers wilt houden zodat je het langer kunt bewaren, dan kun je kiezen voor tupperware bakjes. Deze bakjes zijn luchtdicht en daardoor kun je je voedingswaren extra lang bewaren. Mocht je echter iets willen bewaren dat moet ‘ademen’, dan is het geen goed idee om tupperware te gebruiken. Iedere substantie heeft baat bij een specifieke opslagmethode. Soms leidt een verkeerde keuze tot bederf, maar het kan ook tot veiligheidsrisico’s leiden. Als we kijken naar allerlei verschillende chemicaliën en gevaarlijke stoffen, dan is het uitermate belangrijk dat we deze stoffen op de juiste wijze opslaan. Op het moment dat je voor de chemie opslag een verkeerde keuze maakt, dan kan er lekkage optreden en dat is iets wat je met chemicaliën te allen tijde wilt voorkomen. Als een olietanker bijvoorbeeld gaat lekken, dan heeft dat extreme gevolgen voor het leven in het water. Lekkage in een nucleaire reactor is gevaarlijk voor al het leven, mens en dier, rondom de reactor en de lekkage kan leiden tot desastreuze gevolgen. Daarom is het voor chemie opslag van groot belang dat men de richtlijnen volgt en de juiste opslagmethoden kiest voor specifieke chemicaliën. Een voorbeeld uit een serie als Breaking Bad laat goed zien wat er gebeurt als men deze richtlijnen niet opvolgt. Een van de hoofdpersonen krijgt in deze serie te horen om een lichaam samen met een zuur in een speciale ton te deponeren. Deze ton is namelijk in staat om het bijtende zuur op te slaan zonder problemen. Het advies wordt echter niet opgevolgd en het zuur wordt in een badkuip gedeponeerd. Vervolgens bijt het zuur dwars door het keramiek van de badkuip en de vloer daaronder. De verkeerde keuze voor chemie opslag leidt tot vervelende gevolgen die mens, dier en milieu ernstig in gevaar kunnen brengen. Daarom heeft de overheid regels en richtlijnen opgesteld die nagevolgd moeten worden. Voor de chemie opslag bestaan er dus allerlei voorschriften waar je aan moet voldoen. Allerlei verschillende chemicaliën moeten in de daarvoor bestemde tanks of systemen worden opgeslagen.

Voor de juiste chemie opslag kom je naar Mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V.

Als je meer wilt weten over chemie opslag of als je de juiste systemen wilt bestellen voor de chemie opslag, dan ben je bij Mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V. aan het juiste adres. Op de site vind je in ieder geval al heel veel informatie over Mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V. Via Mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V. kun je dan ook direct zien wat voor soort systeem je nodig hebt voor het opslaan van specifieke chemicaliën. De richtlijnen hiervoor vind je ook terug in het BRL K903-certificaat. Dit is een certificaat dat een bedrijf als Mosman in bezit moet hebben om aan te geven dat ze inderdaad voldoen aan alle richtlijnen en voorschriften omtrent chemie opslag. Aangezien Mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V. over dit certificaat beschikt, weet je dus dat je goed zit.

Kijk op de site voor meer informatie

Via de site van mosman.eu kun je meer lezen over chemie op slag en de verschillende bijbehorende systemen. Verder kun je ook direct een offerte aanvragen voor het bestellen van:

  • Chemicaliëninstallaties
  • Procesafzuiging
  • Kunststof leidingsystemen
  • Chemie opslag
  • Kunststof lassen
  • Koelwaterinstallaties