09-06-2018 Bedrijven en Bedrijfsleven 0

Laatst moet ik voor mijn afdeling een wbso subsidie aanvragen voor een nieuw project. Makkelijker gezegd dan gedaan: je krijgt te maken met veel verschillende regels en administratieve verplichtingen. Ik kwam er niet helemaal uit en heb toen gebruik gemaakt van de diensten van WBSOburo. Ik wil graag wat vertellen over mijn ervaringen met dit bedrijf, omdat zij me hebben geholpen bij het indienen van een succesvolle wbso aanvraag. Welke stappen heb ik doorlopen?

  • Eerste contact
  • Aanleveren van gegevens
  • Regelmatige updates
  • Succesvolle aanvraag

Ik heb eerst op eigen initiatief contact opgenomen. Ik deed dit omdat ik zag dat het bedrijf een ‘No cure, no pay’ beleid hanteert. Ik dacht bij mezelf: als het uiteindelijk niet lukt met de wbso subsidie, zitten er ook geen addertjes onder het gras! Ik liet mijn e-mailadres achter en kreeg binnen een paar uur bericht. Daarna heb ik even gebeld en uiteindelijk zijn we zelfs even om tafel gaan zitten. Ik kreeg meteen het idee dat ik te maken had met deskundigen, die wisten waar ze het over hadden. Ze konden al mijn vragen probleemloos beantwoorden en waren ook geïnteresseerd in het verhaal dat ik te vertellen had. Na dit eerste contact moet je zelf een aantal gegevens verzamelen. Het gaat dan specifiek om zaken als het aantal gewerkte uren en het aantal projecten waarvoor een aanvraag moet worden ingediend. Deze informatie is relatief eenvoudig te verkrijgen. Nadat je dit hebt aangeleverd, begint het team aan een aanvraag om de wbso subsidie te bemachtigen. Je krijgt tijdens dat proces regelmatig updates over de voortgang. Zo hoor je op de aanvraag al in behandeling is genomen, of wat de RVO te zeggen heeft over je wbso subsidie. Je bent en blijft actief betrokken bij je aanvraag.

Wbso subsidie: handige informatie en downloads

Je moet in de regel even wachten tot je aanvraag wordt behandeld. Je krijgt uiteraard niet zomaar een wbso subsidie! Tijdens die periode kreeg ik van bovenstaand bedrijf diverse informatiefolders en handleidingen. Daar stond precies in wat ik wilde weten over mijn aanvraag. Ook kreeg ik te weten hoe ik mijn wbso gegevens eenvoudig digitaal kon inzien. De software die het bedrijf daarvoor gebruikt is uitstekend! Je kunt je echt goed inlezen voor je een antwoord krijgt. Onze wbso subsidie werd toegekend, waardoor het project zonder vertraging kon starten. Omdat het ging om een fors bedrag, waren we daar allemaal zeer blij mee. Nadat de aanvraag is goedgekeurd, betaal je WBSOburo voor hun geleverde diensten. Ze vragen 5% van het totaalbedrag, maar nooit meer dan 2500 euro. Je kunt dus voor zowel grote als kleine bedragen bij hen terecht. Wil je meer informatie over het bedrijf? Op hun site, https://www.wbsoburo.nl/, lees je meer over hun werkzaamheden en de service die zij leveren aan hun klanten. Ook kun je daar meteen in contact komen. Stuur een e-mail, pak de telefoon op, of vul het contactformulier in. Je wordt binnen mum van tijd geholpen!

Een nieuwe aanvraag is zo gepiept

Er is nog een ander aspect van de regeling die ik nog wel eens vergeet: iedere aanvraag moet om de zoveel tijd opnieuw worden ingediend. Dat kun je erg makkelijk vergeten, waardoor je wbso subsidie plotseling vervalt. Om dat te voorkomen stuurt bovenstaande site je een bericht op het moment dat het weer tijd is voor een verlenging. Zo kunnen die dan ook meteen weer op zich nemen. Goed geregeld! Ben jij ook geïnteresseerd in de wbso subsidie? Neem dan direct contact op. Je hoort dan direct of je kans maakt en wat de eventuele kosten gaan zijn!