01-12-2018 Webwinkels en Webshops 0

Hier op het platteland helpen we elkaar. Zeker wanneer het gaat om verbouwen en aanpassingen die noodzakelijk zijn. We hebben binnen het dorp een groep opgericht met mannen die handig zijn en die elkaar helpen met de klussen die er liggen. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat is het niet. Wanneer er een muur gesloopt moet worden, kost dat meerdere avonden wanneer je het alleen moet doen. Doe je het met vier of vijf man, dan is alles weg en opgeruimd binnen een paar uur tijd. Omdat we graag echt meters maken en elkaar willen helpen, hebben we besloten om een potje te maken. Het geld dat erin zit, is geld dat we verdiend hebben met wat klusjes en bijdragen van de mensen uit de groep zelf. Daar halen we gereedschap en andere spullen voor. Een van de eerste dingen die we gehaald hebben, zijn led bouwlampen. We willen namelijk wel dat we altijd precies kunnen zien wat we doen en wat er moet gebeuren tijdens het werk. De led bouwlampen zijn dan ideaal. Zij geven veel licht en kunnen altijd en overal gebruikt worden omdat zij niet warm worden. Daar hebben we echt baat bij, want zo kunnen we ook verder met werken wanneer er iets minder licht aanwezig is. De led bouwlampen zorgen er wel voor dat het licht wordt!

Gebruik van led bouwlampen aan te raden?

We kunnen het gebruik van led bouwlampen alleen maar aanraden, al hebben we wel gemerkt dat er grote verschillen te vinden zijn op het gebied van de kwaliteit. Omdat we niet willen gokken, bestellen we nu onze led bouwlampen bij Pret Met Led (pretmetled.nl). Dat heeft overigens nog meer voordleen dan alleen de kwaliteit van de led bouwlampen:

  • Een breed aanbod aan mogelijkheden;
  • Betalen met PayPal of achteraf betalen;
  • Snelle verzending van led bouwlampen.

We zijn zeer tevreden over de bouwlampen die we hier gevonden hebben en door verschillende soorten aan te kopen, hebben we ervoor gezorgd dat we altijd verder kunnen werken. Ongeacht de situatie. Dat maakt het niet alleen makkelijker om te werken overigens, het zorgt er ook voor dat het een stuk veiliger is. Zeker wanneer er gewerkt wordt met scherpe voorwerpen of stroom, want dan wil je echt zeker zijn dat je helemaal niets mist tijdens het werk. Doe je dat wel, dan is het ziekenhuis ineens heel erg ver weg.

Werkt dat goed, zo’n klusgroep?

Het oprichten van een klusgroep, om ons maar een naam te geven, was eigenlijk niet het idee. Tot we op een buurtfeest erachter kwamen dat we allemaal nog veel werk hadden liggen en dit niet alleen aan konden pakken vanwege de omvang van de projecten. We begonnen eigenlijk gewoon samen te werken en kregen daarbij steeds vaker verzoekjes van mensen in de buurt om even te helpen. Geen gekke dingen, maar het leggen van laminaat bijvoorbeeld, het slopen van een muurtje, het stutten van een schuur en zulke dingen. We werken in ieder geval leuk samen en er is altijd wel iemand die tijd heeft om te helpen. We hebben pas eenmaal met alle mensen tegelijkertijd gewerkt toen er vlak buiten Coevorden een complete stal neergezet moest worden uit verschillende elementen met stromend water en ook stroom. Toen hebben we echt geluk gehad met de led bouwlampen, want we waren ’s avonds om elf uur pas klaar met de klus, maar toen konden de paarden er wel direct in en alles werkte. Ook hadden we de complete vloer al bestraat en voorzien van stro. Is dat service of niet?!