13-12-2018 Bedrijven en Bedrijfsleven 0

Zonnepanelen kopen is een effectieve manier om uw energierekening te verlagen en uzelf te verzekeren tegen de stijgende elektriciteitsprijzen. U zult ook minder impact op het milieu hebben door uw CO2-uitstoot te verminderen. De prijs van een zonne-energiesysteem daalde de laatste jaren als gevolg van technologische vooruitgang en overheidssubsidies. Desalniettemin zijn er nog andere belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden, omdat uw beslissing om zonnepanelen te kopen niet alleen gebaseerd mag zijn op de prijs. Zo kunt u zonnepanelen kopen of huren. Uiteraard is de ideale situatie zonnepanelen kopen. Dit zorgt ervoor dat de panelen volledig uw eigendom zijn. Verder vereisen zonnepanelen zeer weinig onderhoud. Als stof of bladeren op de panelen vallen, kunt u ze gemakkelijk afspuiten. Ze vereisen dus weinig onderhoud. De panelen hebben meestal een garantie van 25 jaar en de omvormer van DC (gelijkstroom) naar AC (wisselstroom), 5 tot 10 jaar. Zonnepanelen kopen betekent dat u zelfs op bewolkte dagen elektriciteit kunt produceren, omdat de panelen geen direct zonlicht nodig hebben.

Zonnepanelen kopen of leasen?

In plaats van zonnepanelen te kopen, kunt u ook een zonne-energiesysteem leasen. Dit betekent dat je een maandelijkse betaling stuurt naar het bedrijf dat de panelen heeft geïnstalleerd. Geen zonnepanelen kopen maar leasen, mag je een dan wel een goede investering geven. In ruil komt er meer gedoe bij kijken. Denk aan de huurvoorwaarden. Het is altijd een goed idee om het originele leasecontract grondig te bekijken om de overeenkomst te begrijpen. Vooral als u besluit een huis te kopen met een gehuurd zonne-energiesysteem, moet u eerst naar uw eigen financiële situatie kijken. Als u tevreden bent met de leasevoorwaarden en u zich comfortabel voelt om de verantwoordelijkheid voor de gehuurde zonnepanelen over te nemen, kan het bedrijf dat de leaseovereenkomst afgeeft, de overeenkomst gemakkelijk naar uw naam overzetten. Uiteraard als u voldoet aan hun kredietvoorwaarden! Als u graag een huis wilt kopen met gehuurde zonnepanelen, maar geen aansprakelijkheid wenst te nemen in de huurvoorwaarden, kunt u met de vorige huiseigenaar onderhandelen om te zien of hij of zij u zal compenseren of de rest van de huur zal afbetalen. Hier zijn enkele algemene vragen die u zich moet stellen aan de hand van een voorgesteld leasecontract of een contract van een vorige eigenaar:

  • Een zonne-energiesysteem leasen wordt meestal maandelijks betaald;
  • U draagt de verantwoordelijkheden over de maandelijkse betalingen bij aannemen leasecontract;
  • Maandelijkse tarieven voor het huren van zonnepanelen stijgen vaak elk jaar;
  • Het is belangrijk om te weten of de betalingen die u aanneemt gedurende de lease zullen veranderen;
  • Een leaseovereenkomst van zonnepanelen duurt meestal 20 jaar. Deze tijdsduur is niet overal standaard.

Andere voordelen van zonne-energie

Naast het inkrimpen van uw energierekening en het verdienen van geld komende van subsidies, zult u ook uw impact op het milieu verminderen door zonnepanelen te kopen. Aangezien u een deel van uw elektriciteit gaat opwekken, bent u niet afhankelijk van een aanbieder als de elektriciteitsprijzen stijgen. En net als bij elke andere verbetering dat u aan uw huis toevoegt, kunt u de totale waarde van uw huis verhogen door zonnepanelen te kopen. Als u in de toekomst uw huis zou verkopen, dan maakt de aanwezigheid van zonnepanelen het aantrekkelijker voor potentiële kopers. Sommige onderzoeken hebben uitgewezen dat woningen met zonne-energie twee keer zo snel verkopen als woningen met conventionele elektriciteit. Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen kopen voor uw huis, dan is Facility Supply in Breda een geweldige plek om te beginnen. Bekijk op de pagina www.facilitysupply.nl meer informatie over het gebruik van zonnepanelen en hoeveel u kunt besparen door zonnepanelen te kopen.