02-05-2019 Webwinkels en Webshops 0

Om een buitenblad en binnenblad van een spouwmuur met elkaar te verbinden, heeft u een spouwanker nodig. Dankzij deze onderdelen krijgt u een stabiele constructie. Bij reconex verkopen ze de beste spouwankers.

Alles over een spouwanker

Een spouwanker is vaak een verzinkt stalen anker. Omdat zo’n anker het binnenblad, buitenblad en de spouw aan elkaar ‘verankert’, heeft het doorgaans geribbelde uiteinden. Er bestaan ook ankers van roestvrij staal. In verband met vocht, wordt tegenwoordig steeds meer aangeraden om ankers van roestvrij staal te gebruiken in plaats van verzinkt staal. Dit is zeker een goed idee bij panden die dicht aan het water of in een industrieel gebied liggen. Zoals hierboven al benoemd is, worden deze ankers gebruikt om het buitenblad en binnenblad van een spouwmuur met elkaar verbinden. Deze ankers kunnen ook worden gebruikt om een blad van de spouwmuur aan bijvoorbeeld een raamconstructie of isolatieplaten vast te maken. U verankert de muren er letterlijk mee. Door de ankers op regelmatige afstanden aan te brengen, krijgt u een standvastige constructie. Doorgaans zijn er minimaal vier spouwankers per vierkante meter nodig. In de praktijk zijn dit er vaak wel meer. Hoe groter de afstanden tussen de ankers is, hoe groter ook de spanningen zijn in het metselwerk. Er mogen niet te hoge spanningen ontstaan, omdat er daardoor scheuren in de muur kunnen komen of de gehele muur komt los te staan. Het beste kan ter plekke door een constructeur worden bepaald hoeveel ankers er per vierkante meter nodig zijn. De renovatie spouwankers van reconex kunnen in een bestaande situatie worden aangebracht. Door een gat te boren met een kleine diameter door het buiten- en binnenblad, wordt er ruimte gemaakt voor het aanbrengen van het renovatie spouwanker. Hierna kan het renovatie anker in het voorgeboorde gat aangebracht worden. Door de spiraalvorm van het anker zal deze zichzelf geheel vast zetten in het binnen en buitenblad. Door de spiraalvorm van de spouwankers wordt voorkomen dat er vochttransport van buiten naar binnen plaatsvindt. Wanneer u deze ankers wilt gaan gebruiken, is het noodzakelijk dat u de ankers van hoogwaardige kwaliteit gebruikt. Een spouwmuur moet doorgaans jarenlang meegaan, dan is het natuurlijk wel zo fijn als de ankers ook lang goed zullen blijven. In de collectie van reconex zijn uitsluitend kwalitatief hoogwaardige spouwankers te vinden. Ze hebben alleen ankers van de beste merken in hun assortiment opgenomen.

reconex

Naast het plaatsen van een spouwanker leveren ze bij reconex materialen voor nog veel meer:

  • Gevelrenovatie
  • Metselwerk herstel
  • Vochtbestrijding
  • Reiniging en conservering
  • Kitten

reconex is leverancier voor materialen voor gevelonderhoud, restauratie en renovatie. Met een uitgebreid assortiment bieden ze altijd wel een juist product voor uw toepassing. Het assortiment bestaat uit producten voor gevelreiniging, impregneren, gevelrenovatie, scheurherstel, spouwverankering en anti-graffiti coatings. Ze zijn dealer van merken als Rotec, Atlas Copco of bijvoorbeeld Spytzeen Tubag. Voor adviezen kunnen zij putten uit ruim 25 jaar ervaring. Bij reconex kunt u dus terecht voor allerlei soorten materialen. Als u op zoekt bent naar een spouwanker hebben ze de Recotwist spouwankers, deze kunnen gebruikt worden bij renovatie projecten waarbij in een bestaande situatie het binnen en buitenblad aan elkaar verankerd dient te worden.