08-12-2018 Creatief en Decoratief 0

Een tijd geleden hebben mijn vrouw en ik een vakantiehuis gekocht in Limburg. We zijn beiden gepensioneerd en hebben altijd hard gewerkt. Daarom hebben we van ons geld een tweede huis gekocht. Het is nieuw gebouwd en voorzien van alle gemakken. Omdat het nieuwbouw is lag de tuin nog braak. We hebben gekeken naar onderhoudsvriendelijke oplossingen en kwamen uit bij sedummatten voor de tuin in Limburg. Dat leek ons een mooie oplossing zonder dat we er veel werk aan hebben. Mijn vrouw is al niet meer zo goed ter been, en ik vrees dat ik ook niet meer zo piep ben. Dan wil je niet eindeloos in de tuin bezig zijn. Ik ben daarom blij dat ik die sedummatten voor de tuin in Limburg vond. Een kennis raadde ons de matten aan en toen heb ik online gekeken naar ‘sedummatten tuin Limburg’. Dat leverde direct de website van simpelsedum.nl op, waar ik me heb ingelezen in het voordeel van de toepassing van sedummatten. De tuin in Limburg is gebaat bij een goede bodembedekker, las ik. Dat heeft te maken met de grondsoort die in het zuiden van Nederland voorkomt. Als je niet van tuinonderhoud houdt kun je dus prima kiezen voor sedummatten in je tuin in Limburg. Dat heeft geen nadelige gevolgen voor de bodem, of voor uw mooie tuin.  

Geen omkijken naar sedummatten in tuin in Limburg

Sinds we de sedummatten in de tuin in Limburg hebben laten aanleggen hebben we er geen omkijken meer naar gehad. Die ervaring hebben de meeste mensen die kiezen voor deze manier van tuininrichting. We hebben al meerdere vragen gehad van mensen die ook interesse hadden in sedummatten in hun tuin in Limburg. Ik ben blij dat onze buren het niet erg vinden dat we hebben gekozen voor sedummatten in onze tuin. Limburg is een provincie waar mensen nogal gesteld zijn op uiterlijk, dus we wisten dat mensen wel eens opmerkingen konden gaan maken als we onze tuin niet netjes zouden onderhouden. Ook daarom hebben we voor deze oplossing gekozen. Hét voordeel voor ons is dat we met deze oplossing geen last hebben van:

  • Onkruid
  • Ongedierte
  • Een lege tuin
  • Dorre planten

Sedum blijft het grootste gedeelte van het jaar groen, dus kunnen we met minimaal onderhoud het hele jaar door genieten van een tuin in topconditie.

Sedummatten laten plaatsen

Uiteraard hebben mijn vrouw en ik niet zelf de sedummatten in de tuin in Limburg geplaatst. Dat was veel te zwaar werk geweest voor ons. Omdat we de experts van Simpel Sedum konden inhuren inclusief het plaatsen van de matten, hoefden we niets te doen. Ook benieuwd naar mogelijkheden voor uw tuin? Kijk dan op simpelsedum.nl voor de actuele prijzen en mogelijkheden. Zelf heb ik na het bezoeken van de website nog eens gebeld met Simpel Sedum omdat ik wat aanvullende vragen had. Onze tuin heeft een kleine helling en ik vroeg me toen af of het wel mogelijk was matten te plaatsen bij ons. Dat bleek zeker mogelijk te zijn. We hoefden er niet eens meer voor te betalen. Dat vond ik echt goede service. Ik kan het zeker aanraden eens wat navraag te doen over deze matten als u een tuin in wilt richten waar u niets aan hoeft te doen. In mijn ogen is deze oplossing ook ideaal voor senioren die een onderhoudsvriendelijke tuin willen. Met het plaatsen van sedummatten in de tuin in Limburg is ons huis in elk geval helemaal af.