12-07-2018 Coaching en Workshops 0

Wil je je hooggevoeligheid ontdekken in Bergen op Zoom? Dan ben je bij lessons4you helemaal op het juiste adres. Hoog gevoeligheid wordt door veel mensen als een last ervaren. Dat is zonde, want hooggevoeligheid is geen last, het is een prachtige eigenschap die je in staat stelt om empathisch te leven in een nauwe verbinding met de wereld en de mensen om je heen. Toch hebben veel mensen die hooggevoelig zijn moeite met wat ze allemaal voelen en daarom is je hoog gevoeligheid onderzoeken in Bergen op Zoom samen met een coach misschien een goede manier om te ontdekken wat je aan je leven kunt doen om meer in harmonie te zijn en meer te leven volgens wie je echt bent, namelijk een prachtig persoon met hoog sensitieve persoonlijkheid. Als je weet waar je grenzen liggen, dan kan het voor makkelijker zijn om met deze eigenschap te leven en dan kun je hem in plaats van afstoten, als iets wat je belemmert, omarmen. Je hoog gevoeligheid in Bergen op Zoom onder de loep nemen? Waar worstel je mee?

  • Voel je je soms eenzaam terwijl je je omringd weet met mensen?
  • Ben je snel moe als je naar een feestje of verjaardag bent geweest?
  • Vind je het moeilijk om je grens aan te geven ten opzichten van anderen?

Hoog gevoeligheid; Bergen op Zoom biedt hulp

Hoog gevoeligheid? Bergen op Zoom biedt hulp en wel bij lessons4you.nl. Als je hooggevoelig of hoog sensitief bent, dan loop je soms tegen dingen aan. Veel hoog sensitieve kinderen ontwikkelen een uitzonderlijk vermogen om de stemmingen van hun ouders op te pikken. Aangezien de liefde van een kind voor de ouders onvoorwaardelijk is, zal het instinct van het gevoelige kind zijn; hulp bieden. Het kind zal zich inzetten om de ouder op te beuren. Als dit al vroeg in de jeugd een patroon is, dan kan het kind een aangepaste persoonlijkheid ontwikkelen. Dat wil zeggen dat het kind niet zozeer met zijn eigen gevoelens en emoties bezig is, maar constant met die van zijn ouders. Het kind raakt zichzelf dan al vroeg kwijt en weet als het ouder wordt, eigenlijk helemaal niet meer wie het is. Veel volwassenen hebben zo’n ervaring gehad en worstelen op latere leeftijd dan met het aangeven van grenzen. Ze hebben eigenlijk nooit naar de eigen gevoelens leren luisteren, maar zich in dienst van de ouder gesteld, die dat op zijn of haar beurt waarschijnlijk ook gedaan heeft. Dat wordt weleens narcistische bezetting van een kind genoemd. Hoewel de ouder het beste met het kind voor heeft, komt dit patroon toch vaak voor en kan het voor de ontwikkeling van een kind grote gevolgen hebben. Hoog gevoeligheid Bergen op Zoom ontdekken bij een coach die samen met jou kijkt naar wie je bent, kan het begin zijn van een reis terug naar jezelf, een prachtige reis.

Wie ben jij?

Hoe merk je dat eigenlijk? Dat je jezelf op een gegeven moment bent kwijtgeraakt? Hoe weet je dat je niet jezelf bent. Vaak heeft het antwoord hierop met schaamte te maken. Kinderen en volwassenen die zichzelf verloren, schamen zich vaak omdat ze het gevoel hebben niet echt te zijn. Er klopt iets niet, maar vaak weten ze niet precies wat er dan niet klopt. Je hoog gevoeligheid in Bergen op Zoom onderzoeken met een coach is een belangrijke eerste stap voorbij de schaamte. We hebben allemaal het recht op een mooi en gelukkig leven waarin wat jij voelt, in al zijn kleur en gekkigheid helemaal gezien mag worden. Jij bent oke en dat mag je zelf ook gaan erkennen.

Lees meer…