09-08-2018 Kinderen en Speelgoed 0

Er zijn heel veel ouders die afhankelijk zijn van tussenschoolse opvang. En als school wil je natuurlijk ook het beste voor de kinderen en de ouders. Daarom is het heel erg verstandig om de tussenschoolse opvang echt goed te regelen. Dat wil je als school als service kunnen bieden. Wij hebben een aantal scholen onder onze hoede en je merkt dat er steeds minder ouders beschikbaar zijn om de tussenschoolse opvang te regelen. Een aantal jaar geleden waren er nog veel scholen die gewoon een pauze hadden tussen de middag en dan was het de verantwoordelijkheid van de ouders om de kinderen op te halen. Maar tegenwoordig zijn er nog maar weinig ouders die dit daadwerkelijk kunnen regelen. Dan wil je een tussenschoolse opvang zodat de kinderen eerst goed kunnen lunchen en daarna nog even kunnen ontspannen en spelen voordat de tweede helft van de lesdag begint. Dan hoeven ouders niet moeilijk te doen en kunnen ze gewoon blijven werken overdag. De meesten hebben toch geen gelegenheid om de kinderen tussendoor te komen halen dus dan is een goede tussenschoolse opvang van grote waarde. Maar het is voor een school niet eenvoudig om een goede tussenschoolse opvang te vinden en te regelen.

Hoe regel je goede tussenschoolse opvang?

Wil je een goede tussenschoolse opvang, dan kost dat natuurlijk geld. Eerst proberen velen het met ouders op te vangen, maar in de praktijk blijkt dat toch vaak onhaalbaar. Zo veel ouders hebben hier geen tijd voor of geen zin in en je kunt niemand hiertoe verplichten. Bovendien vind ik het niet verstandig om de leraren voor de tussenschoolse opvang in te zetten, zij hebben namelijk op een schooldag ook pauze nodig, om weer op te laden voor de nieuwe lessen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een instantie die de tussenschoolse opvang voor ons zou kunnen regelen. Maar ik had wel een aantal eisen waaraan deze instantie zou moeten voldoen:

  • Goede begeleiding van enthousiaste medewerkers
  • Professioneel bedrijf
  • Goed betaalbaar

Het belangrijkste is natuurlijk dat de ouders hun kind met een gerust hart in de pauze op school kunnen achterlaten. Dat er professionele en enthousiaste medewerkers aanwezig zijn die alles in goede banen kunnen leiden. Dat de kinderen een veilig gevoel hebben en echt even kunnen ontspannen in de pauze. Dat de veiligheid gegarandeerd kan worden. Dit vond ik heel erg belangrijk, dus ben ik op zoek gegaan naar de perfecte partij en die heb ik gelukkig gevonden.

Kinderstralen, Lunchen Op School is echt een aanrader

Heeft jouw school ook behoefte aan een goede opvang? Dan is er een instantie die ik je zeker kan aanbevelen en dat is tussenschoolse opvang Kinderstralen. Hier werken inderdaad de professionals die ik zocht, die ook nog eens leuk zijn voor de kinderen en niet alleen alles goed kunnen regelen maar er ook voor kunnen zorgen dat het een veilige en speelse plek wordt voor de kinderen. Ze zijn zeker goed betaalbaar en houden zich altijd aan de afspraken die er gemaakt worden, je kunt altijd van ze op aan. En dat is voor een school ook van onschatbare waarde. Ga naar de site van Kinderstralen en ontdek wat zij allemaal voor jou en je school kunnen regelen. Op het gebied van opvang voor kinderen is er namelijk veel mogelijk. Het enige wat je hoeft te doen is contact opnemen en dan kun je samen bekijken wat de beste vorm van samenwerking is voor beide partijen. Dan is het echt een waardevolle aanvulling voor zowel de ouders, de kinderen als de school.