17-05-2019 Financiën en Verzekeringen 0

Alimentatie wijzigenAlimentatie wijzigen is gespecialiseerd in alle zaken rondom alimentatie en we hebben al jaren ervaring. Een alimentatie regelen, aanvragen of een alimentatie wijzigen is een proces dat door velen niet als prettig wordt ervaren, omdat het (bijna) altijd wel een donkere periode is in iemands leven. Scheiden is immers nooit leuk, tenzij een koppel er na veel en goed overleg samen voor kiest. Toch kunnen wij zeggen, uit ervaring, dat scheidingen geen prettige processen zijn en dat er vaak veel onenigheden ontstaan over bijvoorbeeld de alimentatie, of de goederenverdeling. Dat laatste gaan we niet bespreken, maar we gaan wel alles vertellen over alimentatie en alimentatie wijzigen. Naast onze diensten in het wijzigen van de alimentatie, bieden wij onze cliënten ook een gratis alimentatie check aan bij het aanvragen van een dienst. Hierbij worden er alimentatie berekeningen gedaan door ons, zodat er daarna beoordeeld kan worden of de alimentatie nog steeds wel juist is. Is dit niet het geval? Dan kunt u de alimentatie wijzigen, uiteraard met de hulp van ons!

Alimentatie

Wat houdt alimentatie nou precies in? In Nederland spreken we van een alimentatie, als er na een echtscheiding door één van de partners een financiële bijdrage wordt geleverd aan de kosten van levensonderhoud, aan de andere partner (en eventueel ook voor de kinderen). Degene met het meeste inkomen moet aan de minder draagkrachtige partner en eventueel aan de kinderen uit de relatie een bijdrage leveren, alimentatie dus. De procedure gaat als volgt: 

Een gerechtelijke procedure ter vaststelling, wijziging of beëindiging van de alimentatie via de rechter begint altijd met een verzoekschrift. Hierbij is er een advocaat nodig voor beide partners. Hierin komen de volgende zaken te staan:

  • Achternaam. voornamen, geboortedatum en adres van de ex partners (als het gaat om een verzoek om partner alimentatie
  • Achternaam, voornamen, geboortedatum en adres van het minderjarige kind of kinderen van de ouders (als het gaat om een verzoek om kinderalimentatie voor een minderjarig kind of kinderen)
  • Achternaam, voornamen, geboortedatum en adres van het meerderjarig kind en van de ouder van wie de bijdrage wordt gevraagd (bij een verzoek om kinderalimentatie voor een meerderjarig kind
  • Reden voor vaststelling, wijziging of beëindiging van de alimentatie

Als het verzoekschrift volledig is ingevuld, wordt deze door de advocaten opgestuurd naar de griffie van de rechtbank in het arrondissement waar de aanvrager woont (de partner die alimentatie aanvraagt).

Alimentatie wijzigen

Na een scheiding dient (of niet) er dus een alimentatie aangevraagd te worden met de hulp van een advocaat. Het kan voorkomen dat de partner in hoger beroep gaat en geen alimentatie wilt betalen, dan duurt het proces natuurlijk wat langer. Een alimentatie wijzigen gaat op dezelfde manier, dan moet er weer een nieuw verzoekschrift ingevuld worden met alle verplichte gegevens en tenslotte een reden waarom u of uw partner alimentatie-wijzigen.nl raadpleegt. Wij beschikken over meerdere, deskundige en hulp biedende advocaten bij Alimentatie Wijzigen, die u volledig steunen en adviseren door het gehele proces. Na de gratis check die wij voor u doen, kunnen wij vaststellen of het rechtvaardig is voor u, om uw alimentatie te wijzigen.