02-05-2018 Webdesign en Webdevelopment 0

Ik werk als online marketing consultant en webdesigner voor kleine bedrijven en startups. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het ontwikkelen van mooie, strakke en functionerend websites voor uiteenlopende klanten. Een van de meest belangrijke taken is het kiezen van goede webhosting voor de websites van mijn klanten. Tegenwoordig is er een breed aanbod van aanbieders van webhosting. Er zijn grote Amerikaanse bedrijven, maar ook veel Nederlandse grote, middelgrote en kleine bedrijven waar je terecht kunt voor webhosting. Door bijna alle providers worden verschillende opties aangeboden. Voor mijn klanten kies ik altijd voor een product dat voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Betaalbaar;
  • Betrouwbaar;
  • Eenvoudig;
  • Veilig.

In de meeste gevallen is het ook belangrijk om het pakket te kunnen upgraden als een bedrijf goed gaat lopen. Daarnaast is het handig om uit verschillende mogelijkheden te kunnen kiezen als het bijvoorbeeld gaat om geheugen en dataverkeer. De webhosting moet in ieder geval altijd betaalbaar zijn want mijn klanten beginnen meestal met een beperkt budget. Verder moet een partij betrouwbaar zijn want een bedrijf, en vooral een startup, kan er zwaar onder lijden als de website voor langere tijd offline is. De service moet eenvoudig zijn zodat mijn klanten gemakkelijk zelf hun weg kunnen vinden als dat nodig is. Er moet daarom een duidelijke uitleg over de procedures beschikbaar zijn. Misschien wel het belangrijkste vind ik dat de hosting veilig moet zijn. Mijn klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat de persoonsgegevens van hun website bezoekers niet gehackt of gestolen kunnen worden. Je zult misschien verwachten dat deze punten vanzelfsprekend zijn. Maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit niet altijd het geval is.

Op zoek naar goede webhosting

Ik heb de afgelopen jaren meerdere webhosting services uitgeprobeerd. Ik heb ongeveer 30 tot 40 verschillende websites online gezet en tientallen klanten advies gegeven over hoe ze zelf een website live konden zetten. Het verliep helaas niet altijd even goed. Ik heb meegemaakt dat de webhosting van de websites van mijn klanten uitviel en dat de websites dagenlang uit de lucht waren. Ik heb de prijzen van sommige webhosting aanbieders onverwachts met meer dan 100% zien stijgen. Maar het ergste wat ik met een belangrijke klant heb meegemaakt, is dat waardevolle gegevens via de server werden gehackt en gestolen. Daarom ben ik voor mijn klanten altijd op zoek naar de beste webhosting.

Wat kan ik aanraden?

Tegenwoordig gebruik ik voor alle nieuwe websites die ik ontwikkel altijd dezelfde provider voor webhosting, namelijk Terdis. Geleidelijk aan zet ik ook alle andere websites over naar deze partij. Ik heb Terdis gevonden via terdis-webhosting.nl. Ze bieden verschillende pakketten aan en zijn allemaal inclusief de basisbenodigdheden voor een bedrijf, zoals een mailbox, PHP en MySQL en onbeperkt dataverkeer. Er zijn diverse mogelijkheden qua opslagruimte en je kunt kiezen uit het aantal FTP accounts, het aantal subdomeinen dat je wilt kunnen gebruiken en de hoeveelheid beschikbare MySQL databases. Tot zover hebben we geen problemen gemerkt. Er zijn nog geen websites uitgevallen en we hebben gelukkig geen veiligheidsproblemen gehad. De prijzen blijven ook aantrekkelijk. Mijn klanten die al contact met Terdis hebben gehad, waren zeer tevreden over de service. De medewerkers reageren snel, zijn altijd vriendelijk, hebben geduld en lossen alle problemen altijd vakkundig op. Ik heb dit bij andere providers anders ervaren. Via Terdis is het overigens ook mogelijk om een domeinnaam te regelen en ze bieden hulp bij de verhuizing van een website indien dat nodig is. Zowel mijn klanten als ik zijn erg tevreden met de service en ik zal Terdis aan blijven raden als ik weer nieuwe klanten heb.