23-11-2018 Mens en gezondheid 0

Je kunt een gonorroe test en testen voor SOA’s ondergaan bij One Day Clinic. SOA-testen zijn meestal geen onderdeel van je reguliere check-up bij een gynaecoloog – je moet erom vragen. Wees daaom eerlijk tegen je arts, zodat ze je kunnen helpen erachter te komen welke testen je nodig hebt. Je dokter is er om je te helpen, niet om je te beoordelen. Een gonorroe test is de enige manier om erachter te komen of je gonorroe hebt. Een gonorroe test verloopt over het algemeen snel en pijnloos. Je kunt niet zeker weten of je gonorroe hebt, gewoon door hoe je je voelt. Maar als je denkt dat je symptomen van gonorroe hebt, moet je je laten testen. Een gonorroe test is ook een goed idee als je onbeschermde seks hebt gehad of als iemand met wie je seks hebt gehad gonorroe heeft (zelfs als je geen symptomen hebt). Over het algemeen moeten mensen die seksueel actief zijn ongeveer een keer per jaar worden getest op soa’s, waaronder gonorroe. Als je zwanger bent, word je tijdens je eerste prenatale bezoek op gonorroe getest. Wil je weten of je op gonorroe moet worden getest? Vind meer informatie en maak een afspraak via volgende link onedayclinic.nl. Het voordeel over het getest worden op gonorroe? Als je het eenmaal hebt gedaan, kan het je geest echt op je gemak stellen. En als je gonorroe hebt, is het ook beter om het meteen te weten, zodat jij en je partner zo snel mogelijk behandeld kunnen worden.

Hoe verloopt een gonorroe test?

Een gonorroe test kan net zo eenvoudig zijn als plassen in een kopje. Je arts kan elke ontlading testen die uit je blaas, vagina of anus komt. Soms gebruiken ze een staafje om celmonsters te nemen van je penis, baarmoederhals, urinebuis, anus of keel. De monsters worden getest op gonorroe-bacteriĆ«n. Gonorroe kan symptomen hebben die op andere veel voorkomende SOA’s zoals chlamydia lijken, dus je arts kan je ook testen op andere infecties. Het idee om getest te worden lijkt misschien eng, maar probeer je te ontspannen. Het testen op een SOA is een vast onderdeel van een verantwoordelijke volwassene die zijn of haar gezondheid optimaal verzorgd. Het goede nieuws is dat gonorroe volledig geneest met medicijnen – dus hoe eerder je weet dat je het hebt, hoe sneller je ervanaf kunt geraken.

Behandeling voor gonorroe

Gonorroe is meestal eenvoudig te behandelen. Je arts zal antibiotica voorschrijven om de infectie te behandelen. Sommige stammen van gonorroe zijn resistent tegen de antibiotica en zijn moeilijker te behandelen, in dat geval zal je arts je twee soorten antibiotica geven. De medicatie wordt gedurende 7 dagen genomen. Je arts zal je helpen erachter te komen welke behandeling het beste bij je past. Als je na een gonorroe test wordt behandeld voor gonorroe, is het erg belangrijk dat je seksuele partners ook worden behandeld. Anders kun je de infectie heen en weer doorgeven, of aan andere mensen. Vaak zal je arts je medicijnen geven voor jou en je partner. Als je behandeld wordt voor gonorroe:

  • Gebruik alle voorgeschreven medicijnen ook als uw symptomen eerder verdwijnen. De infectie blijft in je lichaam totdat je de antibioticakuur volledig hebt voltooid.
  • Je partner moet ook behandeld worden voor gonorroe, zodat je elkaar niet opnieuw infecteert.
  • Heb gedurende zeven dagen geen geslachtsgemeenschap.
  • Onderga een nieuwe gonorroe test na 3 maanden om er zeker van te zijn dat je infectie is verdwenen.
  • Zelfs als je klaar bent met je behandeling en de gonorroe is volledig verdwenen, is het mogelijk om weer besmet te raken met gonorroe. Gonorroe is geen eenmalige besmetting. Onderga daarom regelmatig een gonorroe test.