05-01-2019 Kinderen en Speelgoed 0

Als je op zoek bent naar strijkkralen en benodigdheden, dan ben je bij Het Speelgoedpaleis aan het goede adres. Op www.hetspeelgoedpaleis.com/creatief-en-hobby/strijkkralen kan je alles vinden wat je nodig hebt om prachtige creaties met strijkkralen te maken. Het is leuk speelgoed waar zowel beginners als gevorderden mee uit de voeten kunnen. Wat heb je nodig om een creatie van strijkkralen te maken?

  • Strijkkralen in diverse kleuren
  • Een grondplaat
  • Strijkpapier
  • Een strijkbout

Zoals je kan zien heb je niet veel materiaal nodig om aan de slag te kunnen en jouw creativiteit te uitten. Daarnaast is dit speelgoed niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen! Of nog beter: om samen met je kinderen een leuke creatie te maken! Voor kinderen zijn er strijkkralensets met verschillende thema’s verkrijgbaar bij Het Speelgoedpaleis. Zo kan je een set van Cars, prinsessen of Peppa Pig kopen. Deze sets zijn helemaal compleet met de juiste kleuren strijkkralen, grondplaten in patronen en vormen van het thema en strijkpapier. Jij en je kind kunnen er meteen mee aan de slag en het zorgt voor uren vermaak! Wil je wat meer uitdaging of juist jouw eigen patroon maken? Dat kan ook! Met een grondplaat die geen patroon of specifieke vorm heeft kan je naar jouw eigen creatieve inzicht een eigen patroon maken. En deze kan je zo groot maken als je zelf wilt, aangezien er grondplaten te koop zijn die je aan elkaar kan verbinden. Op deze manier kan je figuren maken die zo groot zijn als jouw eigen fantasie! Kortom, met strijkkralen kan je zowel kleine en eenvoudige creaties maken als grote en fantasierijke creaties.

Hoe maak je iets met strijkkralen?

Het basismateriaal zijn uiteraard de strijkkralen. Deze zijn verkrijgbaar van verschillende merken, maar Hama is het bekendste merk. De kralen komen in allerlei verschillende kleuren en zelfs met glitters of in neonkleuren. De kleine kraaltjes plaats je op een grondplaat. Afhankelijk van wat je wilt maken kan je een grondplaat met een patroon kiezen. Deze grondplaat kan bijvoorbeeld de vorm van een bloem hebben, zodat je gemakkelijk met verschillende kleuren kralen een bloem kan maken. Als je alle kralen op de grondplaat hebt geplaatst en je bent tevreden met je design, leg je er het strijkpapier over. Met een warme strijkbout strijk je vervolgens over het strijkpapier en de kralen heen. Hierdoor smelten de plastic strijkkralen aan elkaar. Haal vervolgens het strijkpapier van de kralen af en dan kan je jouw bloem van de grondplaat afhalen. Klaar is jouw creatie! Vervolgens kan je de figuren die je met de kralen hebt gemaakt, gebruiken als speelfiguren, onderzetters, raamdecoratie of muurdecoratie. Ben je trots op de prachtige bloem die je hebt gemaakt? Hoe leuk is het om jouw bloem in te lijsten en aan de muur te hangen! Heeft jouw kind een figuur gemaakt van bijvoorbeeld Peppa Pig? Gebruik dezelfde grondplaat om meerdere figuren te maken waar jouw kind mee kan spelen.

Meteen aan de slag

Wil je graag samen met je kind aan de slag met strijkkralen? Dan kan je bij Het Speelgoedpaleis meteen alle benodigdheden online bestellen. Je kan er kralen van verschillende merken vinden in verschillende prijscategorieën. Bestel je liever een set, zodat je zeker weet dat je alle benodigdheden in huis hebt? Dat kan ook! Je kan makkelijk online bestellen en als je dit voor 21:30 uur ’s avonds doet, heb je het de volgende dag al in huis. Bij Het Speelgoedpaleis kan je ook een ton met 6.000 kralen kopen, zodat je voorlopig vooruit kan met het maken van allerlei figuren. Neem dus snel een kijkje op de website www.hetspeelgoedpaleis.com!