09-05-2018 Bedrijven en Bedrijfsleven 0

Het maakt niet uit of je een startup hebt of een onderneming die al een langere tijd bestaat. Het is essentieel dat er op tijd gedacht wordt over de toekomst van het bedrijf. Dat kan al op de eerste dag zijn, bij het opstellen van de plannen en het ondernemersplan om de financiering van de business rond te krijgen. Het is de toekomst waar het bedrijf zich op moet richten. De vraag van morgen, het aanbod van volgende week, de klanten van volgend jaar. Dat is waar een ondernemer mee aan het werk gaat om zo de continuïteit van het bedrijf te kunnen waarborgen. Niet alleen voor de financierende mensen achter het bedrijf, of de werknemers, maar ook voor het bedrijf zelf. Dat is waar erp bij kan helpen. Door erp te gebruiken op de vroegst mogelijke momenten weet je als ondernemer zeker dat de automatisering van het bedrijf goed in orde is. Daar maak je niet alleen meer winst mee, je hebt vooral een stevige fundering waarop je verder kunt bouwen aan jouw bedrijf. Niet alleen nu, maar ook volgende week, volgende maand en volgend jaar. Of op het moment dat je een tweede bedrijf begonnen bent omdat je niet genoeg kon krijgen van de uitdagingen die je te wachten stonden en je jouw eigen leverancier geworden bent.

De link tussen erp en de toekomst

Waar het bij de meeste bedrijven verkeerd gaat, is binnen de processen die herhaaldelijk afgespeeld moeten worden op de werkvloer. Wanneer een bepaalde handeling wekelijks, of zelfs dagelijks plaats moet hebben, is de kans groot dat er een keer iets verkeerd gaat. Door irritatie, of door de routine en de automatische piloot. Wanneer jij zeker wilt weten dat jouw bedrijf klaar is voor de uitdagingen van de toekomst, dan is het belangrijk dat zoveel mogelijk processen met zekerheid afgerond kunnen worden zonder dat er mensen zijn die hiermee aan het werk moeten. Dat kan ook, bepaalde verbindingen tussen de onderdelen van je bedrijf zijn vanzelfsprekend en vooral die linkjes kunnen overgenomen worden door erp. Zo weet je zeker dat de klant krijgt wat er gevraagd wordt, dat de medewerkers krijgen waar zij recht op hebben en het bedrijf als een vloeiend geheel staat. Als een huis. Of een burcht. Of wat er ook maar in de toekomst staat voor jouw bedrijf. Wat nogmaals, als ondernemer ben je niet bezig met het werk van vandaag, of de kansen die er nu liggen. Je kijkt verder dan dat en richt de pijlen op de toekomst. Want dat is waar jouw bedrijf moet bestaan, en waar de echte kansen gevonden moeten worden.

Waarom de toekomst zo belangrijk is

Iedereen kan een bedrijf opzetten. Elke ondernemer kan een grote klant binnenhalen. Maar daarmee heb je nog geen levensvatbaar bedrijf. Een goede onderneming heeft aandacht voor de kansen die op de langere baan liggen, zodat er vaste inkomsten verworven kunnen worden. Maar nog belangrijker is dat alle elementen goed samen moeten vallen, en dat is waar erp een grote rol speelt. De erp software zorgt ervoor dat jouw bedrijf vandaag een goede basis heeft en erp zorgt ervoor dat die basis in de toekomst ook loont. Niet alleen voor jou. Je werkt aan erp systemen voor jou klanten, de mensen die voor jou werken en de kracht van jouw bedrijf die je naar buiten laat zien om zo een USP te kunnen tonen waar de concurrenten geen antwoord op hebben. Dan weet je waarom erp zo belangrijk is, en waarom de toekomst jouw belangrijkste focus moet zijn.