25-01-2019 Bedrijven en Bedrijfsleven 0

Soms loont het om over te stappen naar een andere energieleverancier. Er zijn mensen die het elk jaar doen en er zo een hoop geld mee besparen. Een nieuwe energieleverancier kiezen kan soms lastig zijn. Er zijn namelijk een heleboel aanbieders waar je uit kunt kiezen. Al deze energieleveranciers hebben weer andere voordelen, maar ook andere voorwaarden. Wil je een nieuwe energieleverancier kiezen en heb je daar een beetje hulp bij nodig? Kijk dan op slimmetenergie.

Eerst aanbieders vergelijken en dan pas een nieuwe energieleverancier kiezen 

Wil je dus een nieuwe energieleverancier kiezen, vergelijk dan eerst de aanbieders waar je uit kunt kiezen. Er zijn in Nederland namelijk ontzettend veel verschillende energieleveranciers die elk hun eigen tarieven en speciale acties hebben. Zo krijg je bij sommige energieleveranciers bijvoorbeeld een vast laag maandtarief, maar krijg je bij andere leveranciers een welkomstgeschenk wanneer je je als nieuwe klant aanmeldt. Zo’n welkomstgeschenk kan een bepaalde korting zijn, maar ook producten zoals bijvoorbeeld tablets, mobiele telefoons of gameconsoles. Om die reden loont het dus om rond te kijken naar de verschillende opties. Wanneer je ergens een welkomstkorting of een welkomstcadeau krijgt wanneer je je als nieuwe klant aanmeldt, kan je dat natuurlijk een hoop geld besparen. Om die reden kiezen sommige mensen ervoor om elk jaar over te stappen. Elk jaar opnieuw overstappen betekent immers elk jaar opnieuw korting of een cadeau. Je moet er wel op letten, wanneer jij ook een nieuwe energieleverancier kiezen wilt, dat sommige energieleveranciers verschillende voorwaarden hanteren wanneer het gaat om overstappen en je inschrijven als nieuwe klant. Het is dan verstandig om eerst even de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken en alle voorwaarden goed door te lezen. Het vergelijken van energieleveranciers kun je doen op een vergelijkingssite zoals slimmetenergie.com. Slimmetenergie.com is een website waar je alle energieleveranciers die in jouw woongebied leveren, met elkaar kunt vergelijken. Een nieuwe energieleverancier kiezen wordt zo een stuk eenvoudiger, omdat je alle belangrijke gegevens meteen op een rijtje hebt. Op slimmetenergie.com kun je energieleveranciers vergelijken op de volgende punten: 

  • Woonplaats 
  • Wel of geen gas 
  • Duurzaamheid 
  • Soort contract 

Je kunt dus bijvoorbeeld aangeven dat je enkel aanbieders wilt zien die groene stroom leveren, of alleen energieleveranciers wilt vergelijken die een contract van maximaal een jaar aanbieden. Zo kun je binnen het gigantische aanbod wat gemakkelijker een nieuwe energieleverancier kiezen. Je kunt, wanneer je gaat vergelijken op slimmetenergie.com, meteen zien welke energieleverancier voor jou het goedkoopste is en bij welke aanbieders je misschien nog wat extra voordeel kunt behalen door een interessante welkomstkorting of een welkomstgeschenk dat je kunt krijgen wanneer je je als nieuwe klant aanmeldt. Wanneer je er dan ook nog eens in slaagt om een jaarcontract af te sluiten bij de nieuwe energieleverancier, kun je het jaar daarop gewoon nogmaals overstappen en opnieuw profiteren van de laagste tarieven en extra kortingen. 

Vergelijk nu en stap over 

Wil jij ook een nieuwe energieleverancier kiezen, maar weet je niet goed welke van de vele aanbieders het beste bij jouw situatie past? Vergelijk dan nu de verschillende energieleveranciers via https://slimmetenergie.com/. Via de vergelijkingssite kun je alle aanbieders met elkaar vergelijken op criteria als prijs, duurzaamheid, soort contract en welkomstkortingen. Energieleveranciers vergelijken is erg eenvoudig. Je hoeft op de site enkel je gegevens in te vullen en daarna kun je meteen zien welke leveranciers geschikt zijn. Je kunt ze dan een voor een aanklikken om de beschrijving te lezen, of je kunt ze via de optie “vergelijken” naast elkaar zetten om de beste eruit te pikken.