28-01-2019 Mens en gezondheid 0

Je hoort er steeds vaker over, vrouwen die een menstruatiecup kopen. Een menstruatiecup is een nog relatief nieuw verschijnsel, maar hij wint snel aan populariteit doordat hij zoveel voordelen heeft ten opzichte van de reguliere manieren om bloed op te vangen tijdens je menstruatie. Sinds jaar en dag zijn we als vrouwen gewend om maandverband of tampons te gebruiken tijdens onze menstruatie, en in principe werken beide methodes prima. Het comfort is echter niet voor iedereen voldoende. Zowel maandverband als tampons moet je namelijk best wel vaak verwisselen, zeker om de 4 à 6 uur. Als je dit niet doet raken ze nogal vol met bloed en zelfs als je weinig vloeit voel je je op een gegeven moment toch niet meer zo schoon omdat het kan gaan ruiken. Beter verwissel je ze dus maximaal na 6 uur dragen. Vind je dit te vaak, dan kun je het overwegen om een menstruatiecup te kopen. Deze hoef je namelijk pas na een uur of 12 te verwisselen. Doordat hij veel meer bloed kan opvangen dan tampons of maandverband, kun je door een menstruatiecup te kopen jezelf meer ontspannen. Je hoeft namelijk niet continu op de hoogte zijn van waar er een toilet is. Dit is vooral handig voor vrouwen die vaak onderweg zijn voor bijvoorbeeld hun werk, of als je een dagje gaat winkelen of naar een pretpark of iets dergelijks gaat.

Eenvoudig online een menstruatiecup kopen

Als je besloten hebt een menstruatiecup te kopen kun je het beste een kijkje nemen in de webshop van Practicups (https://practicups.nl.) Bij Practicups hebben ze namelijk zelf een menstruatiecup ontwikkeld, welke ze vol vertrouwen ‘de zachtste en comfortabelste menstruatiecup’ durven noemen. Er zijn namelijk meerdere webshops waar je een menstruatiecup kunt kopen, maar deze cups bestaan er in veel verschillende prijsklasses en kwaliteiten. De cups van Practicups worden gemaakt van heel soepel siliconen materiaal, waardoor ze heel buigzaam zijn en je ze gemakkelijk inbrengt en verwijdert. Dit is overigens überhaupt niet zo lastig als het in eerste instantie lijkt. Je knijpt de cup gewoon samen en brengt hem in, waarna hij gewoon weer terugspringt in vorm. En als je hem wil verwijderen trek je gewoon aan het uitstekende stukje aan de onderkant, waarna de cup met één simpele beweging naar beneden komt en je hem kunt legen. Net zoals bij het gebruik van tampons geldt ook hierbij: oefening baart kunst. Als je eenmaal gewend bent aan je menstruatiecup wil je echt niks anders meer.

De voordelen van een menstruatiecup

Naast dat je een menstruatiecup veel langer kunt inhouden dan tampons en maandverband, zitten er nog veel meer voordelen aan. Lees ze eens door en overweeg dan of je ook een menstruatiecup wilt kopen:

  • Menstruatiecups drogen je vagina niet uit zoals tampons dat kunnen doen
  • Doordat ze de baarmoeder als het ware afsluiten ruik je absoluut niets
  • Ze veroorzaken geen irritaties of allergieën zoals tampons een maandverband kunnen doen
  • Ze zijn veel goedkoper in gebruik omdat je ze slechts één keer aanschaft

Vooral het laatste argument horen we heel vaak van vrouwen die een menstruatiecup kopen. Het is natuurlijk wel eenmalig een wat grotere uitgave, maar als je je bedenkt dat de cup zo’n 10 jaar meegaat en je dan beseft dat dat 4000 tampons zijn piep je wel anders. Veel vrouwen claimen dat het een goede investering is geweest en dat ze nooit meer terug zouden willen naar het minder hygiënische gebruik van tampons of maandverband. En het is ook nog veel beter voor het milieu omdat we de afvalberg verminderen. Echt een aanrader dus, zo’n menstruatiecup van Practicups!