31-01-2019 Financiƫn en Verzekeringen 0

Stel dat u onverwacht een dagvaarding in de bus krijgt. Daar moet u niet aan denken. Want doorgaans betekent dit dat u verdacht wordt in een of andere strafzaak. En als u wordt veroordeeld dan krijgt u een strafblad en een gepaste straf. Of u nu schuldig of onschuldig bent, laat die dagvaarding niet aan u voorbij gaan. Mensen die onschuldig zijn denken te vaak dat de zaak wel over zal waaien tot het al te laat is en ze vele jaren in een gevangenis zitten. Mocht u een dagvaarding hebben gekregen dan doet u er goed aan om in ieder geval de dagvaarding goed door te lezen en om vervolgens een kijkje te nemen op sociaalverhaal.nl. Want op onze website vindt u allerlei uitleg over sociale zaken. Dus uitleg over DUO, de energievoorziening, schulden maar ook het rechterlijk apparaat. Op de site van Sociaal Verhaal staat u centraal omdat wij u actief gaan helpen bij de juiste verdediging. U zoekt een advocaat die ten eerste geschikt is om uw zaak in de arm te nemen, ten tweede betaalbaar en betrouwbaar is en ten derde in uw regio werkt. En die zoektocht kan na het ontvangen van een dagvaarding niet snel genoeg beginnen. Veel voorkomende oorzaken waardoor u een dagvaarding kunt ontvangen zijn:

  • Denk hierbij aan diefstal, verduistering, oplichting en dergelijke.
  • Geweldsdelicten zoals mishandeling, vernieling of huiselijk geweld.
  • En verkeersdelicten zoals het door rood licht rijden, rijden onder invloed of rijden zonder geldig rijbewijs.

Het is onverstandig om zonder advocaat op een dagvaarding te verschijnen

Hierboven staan een aantal zaken vermeldt die strafbaar zijn, dat zal u niets verbazen. Maar stel nu dat iemand een verkeerd ID heeft opgegeven en u wordt aangewezen als dader? Dan moet u natuurlijk een advocaat zien te vinden die duidelijk en helder in het juridisch jargon kan bepleiten dat u er helemaal niets mee te maken hebt. En dat kan gelukkig via onze website. Neem direct na het ontvangen van uw dagvaarding telefonisch of per mail contact met ons op. Wij zorgen er vervolgens voor dat een advocaat binnen een halve dag contact met u op zal nemen. Hier zijn verder geen kosten aan verbonden. Houdt er wel rekening mee dat u de advocaat moet betalen. U kunt soms per uur betalen maar er kan van te voren ook een duidelijke prijsafspraak gemaakt worden. Hebt u hier geen budget voor? Dan kan een rechter pro deo een advocaat toewijzen. Ook is het doorgaans zo dat dergelijke onkosten kunnen worden teruggevorderd bij het openbaar ministerie als u onschuldig bent bevonden ook al komt dit niet heel erg vaak voor. Vanaf dit moment neemt de advocaat de wellicht ingewikkelde zaak uit handen en gaat zich richten op de voorbereiding van de hoorzitting. Dat komt neer op het lezen van alle stukken, u interviewen en natuurlijk een plan van aanpak opstellen waarmee jullie de hoorzitting tegemoet gaan.

Wij helpen u bij het vinden van de juiste hulp

Gaat het om een civiele zaak, een strafzaak of een ander type zaak? Wij helpen u altijd aan een advocaat bij u in de regio met de juiste achtergrond. Dat wil zeggen dat hij of zij is gespecialiseerd in datgene waarvoor u wordt verdacht. Ga dus niet bij de pakken neerzitten als u een dagvaarding hebt ontvangen en blijf al helemaal niet thuis. Dat geeft immers een slecht beeld terwijl u juist uw onschuld wilt aantonen op alle mogelijk manieren. Wacht niet langer maar mail ons, vul het contactformulier in, bel, fax of stuur een gratis bericht via WhatsApp.