05-07-2018 Bedrijven en Bedrijfsleven 0

In veel productieprocessen kan een goede doseermachine uitstekend van pas komen. In het verleden was deze optie er niet en dan moest je altijd gewoon alles met de hand vullen. Nu is dat bij sommige artikelen natuurlijk eenvoudiger dan bij andere. Stel, je wilt dat in iedere zak tien oliebollen komen te zitten, dan kun je dit natuurlijk prima zelf uittellen en vervolgens handmatig de zakken vullen. Maar als je in iedere zak een kilo meel wilt hebben, dan komt daar al heel wat meer bij kijken. Je moet dan een weegschaal bij de hand hebben en je moet dan heel precies iedere zak vol maken tot het juiste gewicht. Dat kan een doseermachine veel sneller en preciezer. Ook in het geval van de oliebollen, om daar nog even weer op terug te komen, is het natuurlijk zo dat het hele vulproces een stuk sneller gaat als dit machinaal gebeurt. Je hebt dan bovendien minder personeel nodig en dat kan flink schelen in de bedrijfskosten. Het automatiseren van het vulproces door gebruik te maken van speciale machines hiervoor, kan jou dus zeker voordelen opleveren voor je bedrijf:

  • je hebt minder personeel nodig dan met handmatig vullen
  • het hele proces verloopt sneller
  • je weet zeker dat de hoeveelheid in de verpakking altijd juist is
  • adlppack.com

Om deze redenen kan een doseermachine in verschillende bedrijven dus zeker van toegevoegde waarde zijn.

Verschillende varianten doseermachine

Hierboven gaven we al aan dat een doseermachine bij veel verschillende producten van pas kan komen. Je kunt dan denken aan grotere artikelen, zoals de genoemde oliebollen en koffiebonen, maar vaker nog zal het gaan om vloeibare of poederachtige artikelen. Je kunt dan denken aan koffie, meel en poedersuiker, maar bijvoorbeeld ook aan afwasmiddel of melk. De verschillende soorten machines op dit gebied, kunnen dus met verschillende soorten substanties werken. En dat niet alleen, een doseermachine kan ook met verschillende verpakkingsmaterialen aan de slag. Sommige zaken wil je immers graag in een fles doen, andere wil je in een pak of een zak hebben. En misschien soms ook wel in een emmer. Het is dus zaak om, voordat je een dergelijk apparaat aan gaat schaffen, te kijken naar voor wat voor soort producten je ermee wilt gebruiken en naar het soort verpakkingsmateriaal waarin het verpakt zal moeten worden. Door van tevoren goed na te denken over wat jij precies nodig hebt, waar het apparaat voor jou aan moet voldoen, kun je een doseermachine uitzoeken die exact is toegesneden op jouw specifieke situatie.

André de la Porte

Als jij een doseermachine wilt gaan kopen, dan kun je hiervoor heel goed terecht bij André de la Porte. Bij dit bedrijf vind je een ruime keus op dit gebied, waardoor je ook voor jouw vulproces ongetwijfeld een geschikt apparaat bij hen kunt vinden. Uiteraard kun je bij hen terecht voor machines die helemaal nieuw zijn, maar zij bieden ook goede tweedehands exemplaren aan. Uiteraard hebben zij zich ervan verzekerd dat de kwaliteit hiervan nog op orde is, zodat je ook een tweedehands doseermachine met een gerust hart bij hen kunt kopen. Deze doen echt niet onder voor de nieuwe exemplaren, maar zijn uiteraard wel wat voordeliger geprijsd. Weet jij niet zo goed wat voor soort model jij nu nodig hebt, welke voor jou het meest geschikt is, dan kun je gewoon eens contact met hen opnemen. Mochten zij nu helemaal niet kunnen leveren wat jij zoekt, dan kunnen zij ook nog een machine voor jou op maat bouwen. Met andere woorden, zij kunnen jou echt altijd helpen bij het realiseren van de perfecte doseermachine voor jouw bedrijf!