20-11-2018 Coaching en Workshops 0

Mijn hond is mijn beste vriend. Zijn naam is Strax, en ik ben al 4 jaar een trots baasje. Toen Strax nog een puppie was, volgde ik met hem een puppy training waarbij hij leerde om te zitten, te rollen, en om netjes naast de lijn te lopen. Dit was altijd een erg gezellige activiteit voor Strax en mij op de dinsdagavond. De cursus was echter maar van korte duur, en verder waren er weinig activiteiten die ik samen met mijn hond kon ondernemen. Vandaar dat ik recentelijk het internet ging afstruinen op zoek naar een leuke activiteit voor mij en Strax, en zo kwam ik op de volgende website: service4dogs.nl voor de cursus Detectie Honden. De cursus is bedoeld om honden te leren bepaalde dingen op te sporen. Wat dat dan mag zijn, dat kunt u zelf bepalen. Enkele voorbeelden zijn: 

Ik vond het een erg leuk idee, dus gaf ik mijzelf en Strax gelijk op voor de cursus. Zowel prive als in groepsverband is mogelijk, maar het leek mij het leukste om Detectie Honden te volgen met een groep. Ik vind het namelijk altijd erg leuk om andere hondenliefhebbers te ontmoeten, en voor Strax is het altijd goed om ook te leren met andere honden te spelen zonder jaloers of agressief te worden. Naast het praktijk gedeelte, is de cursus Detectie Honden ook voorzien van een theorie gedeelte. 

Detectie Honden in Ter Aar

De kosten bedragen 137 euro voor 5 lessen van 1,5 uur. Dit bedrag vind ik erg schappelijk, omdat de cursus zo leuk is, en de hond ook nog een nuttige skill leert. Zo heb ik Strax aangeleerd om geld te leren detecteren. Bij de cursus Detectie Honden werd in het theorie gedeelte duidelijk hoe ik dat het beste kan aanpakken, en in het praktijk gedeelte hielpen de begeleiders mij en Strax erg goed mee om gelijk die theorie in de praktijk te brengen. Hoewel het in het begin lastig was, omdat Strax eerder nooit op geur was getrained, merkte ik na de 2e les al gelijk veel vooruitgang. Ook merkte ik aan Strax dat hij het heel leuk vond om iets nieuws te leren. Hij is namelijk een Jack Russel, een ras dat bekend staat erg pienter te zijn. Uiteraard hebben honden sowieso uitstekende neuzen, maar wanneer als ze niet in het wild zijn, en geen speurhond zijn, hebben honden tegenwoordig hun neus niet zo vaak meer zo erg nodig. Daarom was het leuk te merken hoe snel Strax, en ook de andere hondjes van de cursus het oppakten om naar een bepaalde geur te gaan ruiken. 

Een ervaring om niet te vergeten

Ik had hoge verwachtingen van de cursus Detectie Honden, maar die zijn meer dan waargemaakt. Ik heb een waanzinnige tijd gehad met Strax, leuke mensen ontmoet op de cursus, erg veel bijgeleerd over het gedrag en de capaciteiten van honden, en ook de trainers vond ik waanzinnig aardig. En het mooiste van de cursus Detectie Honden: Strax kan daadwerkelijk geld opsporen nu. Thuis oefenen we nog steeds regelmatig, maar hij kan het zeker. Hij heeft in het park zelfs al een keer een briefje van 5 gevonden! Nu natuurlijk hopen op grotere geldbedragen. Zonder gekheid: het was een fantastische aanraden en ik kan en zal het dan ook zeker aanraden aan elke hondenliefhebber. De prijs valt mee, en daarnaast ben ik er van overtuigd dat het belangrijk is om het brein van uw hond te blijven stimuleren. Naast fysieke inspanning, is het ook nodig om uw hond mentaal uit te dagen.