14-12-2018 Ondernemers en Particulieren 0

Elk half jaar spreken mijn beste vriendin en ik met elkaar af. We gaan dan een hele dag lekker een stad verkennen en verwennen onszelf met een uitgebreide lunch of een bijzonder diner. Afgelopen voorjaar gingen we een dagje shoppen in mijn ‘hometown’ Rotterdam. Het was heerlijk weer en we begonnen met een overheerlijke cappuccino op het terras. Mijn vriendin bleek een missie te hebben voor die dag, want ze was op zoek naar een mooi cadeau voor haar moeder. Een origineel cadeau dat niet in het pakket van standaard geschenken te vinden zou zijn. We begonnen onze shopsessie op de Witte de Withstraat. Deze straat staat bekend om de vele cafés, restaurants, kunstgaleries en net iets meer bijzondere winkeltjes. Daar liepen we tegen een winkel aan met een zeer indrukwekkende etalage. De ramen van de winkel Danny de Cactus worden opgeluisterd door een indrukwekkend assortiment van mozaiek lampen. Alle kleuren van de regenboog en onnoemelijk veel vormen zijn vertegenwoordigd achter die ramen. Het was dan ook vanzelfsprekend dat wij de winkel van binnen wilden bekijken.

Mozaiek lampen in de mooiste uitvoeringen uit alle windstreken

We troffen Danny, de eigenaar ‘himself’, voor de deur van de winkel. Een gezellige, enthousiaste, gepassioneerde man die lekker een theetje aan het drinken was. Hij bood ons ook een theetje aan en stelde vragen over waar we vandaan kwamen en waar we naar op zoek waren. Hij vertelde over de vele reizen die hij maakte op zoek naar onder andere de mooiste mozaiek lampen. Hij had de halve wereld bezocht om zijn winkel te vullen en had landen bezocht zoals Marokko, India, Indonesië, Egypte, Amerika en Australië. En dat was nog maar het begin van de lijst van landen van herkomst van alle prachtige producten. De eigenaar was al even kleurrijk als de vele mozaiek lampen die door de hele zaak hingen. “Kijk maar lekker rustig rond, er is genoeg te zien.” We kwamen werkelijk waar ogen te kort. We waanden ons in een warm, ver oord in plaats van de grote stad Rotterdam. De winkel biedt een groot assortiment van woondecoraties:

  • Schedels en schapenvachten;
  • Kastjes en spiegels;
  • Mozaiek lampen;
  • Manden en vazen;
  • Hangmatten en poefen;
  • En nog zo veel meer!

Er klonk een gezellig muziekje door de zaak en we raakten niet uitgekeken. De zon begon te schijnen en dat gaf een nog mooiere sfeer in de winkel. De mozaiek lampen schitterden door de zonnestralen en gaven kleurtjes af door de hele winkel heen. Op dat moment viel het oog van mijn vriendin op een specifieke lamp.

Een lamp als de zon uit Marakkesh

De lamp hing in een hoekje tussen een aantal felgekleurde mozaiek lampen. Het was een lamp in een stervorm en was in warme kleuren geel, oranje, roomwit glas uitgevoerd met goudgele randen. Door het lampje dat in de lamp aan het branden was, leek de ster van binnenuit te stralen. Danny vertelde, dat hij de lamp had gevonden tijdens een van zijn aankoopreizen in Marakkesh. Hij vond de ster in een van de straatjes van de medina en wist nog precies te vertellen bij wie hij het had gekocht. Het feit, dat hij van alle mozaiek lampen de aankoop van deze lamp zich nog voor de geest kon halen, vonden wij heel bijzonder. Mijn vriendin wist zeker dat dit het perfecte cadeau was voor haar moeder en was enorm in haar nopjes met deze vondst. Toen we buiten stonden, wierpen we nog een blik naar binnen. We waren het allebei eens dannydecactus.nl is een van de meest bijzondere, sfeervolle en hartelijkste winkels van Rotterdam.