02-11-2018 Ondernemers en Particulieren 0

Ook dit jaar hebben we er weer voor gekozen om op vakantie te gaan naar Italië. Het is echt ons vakantieland bij uitstek. Mijn man en ik kiezen er altijd voor om naar een agriturismo te gaan. Dit deden we tot voor kort met onze kinderen, maar nu die zelf op vakantie gaan, pakken we met zijn tweeën de auto wanneer het ons uitkomt. Dan dalen we af naar dat heerlijke land waar je bij een agriturismo nog meer van geniet.

Agriturismo via My Italy

Sinds een aantal jaar boeken we onze vakantie via My Italy. We vinden de persoonlijke benadering hierbij erg prettig en Margot, de drijvende kracht achter My Italy heeft een hele eigen werkwijze, waardoor ze de beste locaties voor My Italy weet te selecteren, waar je zelf niet direct achter zou gekomen. Het echte Italiaanse leven komt daardoor nog meer tot zijn recht en daar houden wij heel erg van. Het begint voor ons altijd in het najaar. Op een druilerige zondagmiddag kruipen mijn man en ik dan voor de laptop en tikken myitaly.nl in. Die site alleen al brengt je zo lekker in de sfeer van Italië. Het is dan al net of de zon gaat schijnen. We hebben in de afgelopen jaren al diverse regio’s aangedaan:

 • Gardameer
 • Comomeer
 • Umbrië
 • Veneto
 • Puglia
 • Ligurië
 • Sicilië

Allemaal regio’s waar je op een agriturismo heerlijk kunt verblijven en genieten. Toch hebben we ons hart verpand aan Toscane en Umbrië. Dat zijn toch wel de streken waar wij ons heerlijk thuis voelen. Niet dat we daar altijd op selecteren, want bijvoorbeeld ons verblijf op Sicilië was een spontane actie, omdat we een agriturismo bij My Italy op de website zagen staan die ons enorm aansprak. Dat was de eerste keer dat we samen en zonder kinderen op pad zijn geweest. Daardoor vonden we het ook minder erg om wat verder te reizen en die vakantie was prachtig. Sicilië is een heerlijk eiland en alles is heel goed te berijden. We hebben genoten van alle beeldschone dorpjes en de tempels in Agrigento. De Edna was trouwens ook een hele belevenis, want blijkbaar was die aan het rommelen toen we daar waren. Dit was geen enkel probleem en we hebben nergens last van gehad, maar het idee maakte ons verblijf op de Siciliaanse agriturismo die onder aan de voet van de Edna, boven Catania, was gelegen wel extra speciaal. Mijn man vond het machtig mooi. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om het toch weer hogerop te zoeken. In Toscane hebben we weer een prachtige agriturismo gevonden en wederom weer bij een alleraardigste boer en zijn vrouw. We werden al verwelkomd met een eigen gebakken pruimentaart, die verrukkelijk was en ’s avonds hebben we samen met hen, tussen de vuurvliegjes in het gras een glas wijn gedronken, waarbij we zicht hadden op een klein dorpje dat op één van de glooiende heuvels is gelegen. Je komt er zo verschrikkelijk goed tot rust. Dat is echt genieten. Vanuit onze agriturismo konden we alles goed bereiken. We hebben verschillende prachtige dorpjes bezocht, waarvan we een aantal nog niet eerder gezien hadden. Zo waren we erg weg van de stad Perugia, maar ook:

 • Montepulciano
 • Sienna
 • Lucca
 • Volterra

We hebben zelfs op een dag de auto in een dorpje geparkeerd en daar de trein naar Rome genomen. Heerlijk dat dat kan.

Genieten van het landelijk leven in Italië

Wij kunnen ons geluk niet op wanneer we weer in Italië zijn en dat komt mede door de prachtige selectie die Margot voor My Italy maakt. Wij raden dit echt iedereen aan die Italië echt wil beleven.