31-07-2018 Financiën en Verzekeringen 0

Ieder huishouden heeft energie nodig in de vorm van stroom en gas of alleen stroom. De regering wil heel Nederland in de toekomst gasvrij hebben, dus we zullen ons binnenkort alleen nog maar om de stroom hoeven te bekommeren. Daarnaast kun je energie genereren via zonnepanelen, zodat je ook weer minder afhankelijk bent van stroom. Dit korte verhaal duidt dus al op het feit dat je zelf invloed uit kunt oefenen op hoeveel je jaarlijks moet betalen aan energie. Dit kun je ook nog eens beïnvloeden door slim over te stappen op het juiste moment. De meeste energieleveranciers leveren contracten van 1 of 3 jaar. Als je altijd kiest voor een eenjarig contract, dan kun je dus elk jaar overstappen. Maar waarom zou je overstappen als alles goed geregeld is zou je denken. Overstappen kan je geld opleveren en dus is altijd verstandig om even te kijken of je nog minder kunt spenderen aan energie. Dit ontdek je snel via de energievergelijker. Concurrentie tussen de leveranciers is goed voor de consument, want de energieleveranciers moeten het aantrekkelijk maken voor de consument om klant te worden. Dat doen ze heel vaak met leuke acties zoals kortingen en cadeautjes. Stel je voor dat je elk jaar kiest voor een energieleverancier waarbij je een bepaald bedrag als welkomstcadeau krijgt. Deze cashback steek je dan direct in je portemonnees. Dat betekent dat je elk jaar bijvoorbeeld 150 tot 250 euro kunt ontvangen. Als je dat geld op je spaarrekening zet, dan kun je in een tijdbestek van 10 jaar zo maar 2000 euro extra verdienen door slim gebruik te maken van de energievergelijker. Je kunt ook kiezen voor korting. Je krijgt dan korting op je eindafrekening. Het voordeel hiervan is dat je na ieder jaar een bedrag terugkrijgt. Als je ongeveer weet wat je kwijt bent per jaar aan energie, dan kun je je voorschot dus iets te hoog instellen. Aan het einde van het jaar krijg je het teveel betaalde geld terug plus de korting. Dat is vaak een prima bedrag om mee op vakantie te gaan. Dus de energievergelijker maakt het mogelijk om op een vrij simpele manier een leuk extraatje te verdienen. Daarnaast kun je via de energievergelijker ook altijd direct zien welke energieleverancier het goedkoopste is. Tevens zie je ook welke de goedkoopste is zonder de kortingen erbij te nemen. Dus als je wilt weten waar de stroom en het gas het goedkoopste is, dan is de energievergelijker zeker het bekijken waard.

Surf naar energievergelijking.nl voor de beste energievergelijker

Je moet natuurlijk wel ergens terecht kunnen als je gebruik wilt maken van een energievergelijker. Gelukkig is er de site van energievergelijking.com. Via deze site kun je via de zoekmachine eenvoudig zien welke energieleverancier het beste bij jou past. Je kunt de postcode van je woning doorgeven samen met je geschatte gebruik en gezinssituatie. Je krijgt via de energievergelijker dan meteen te zien wat je per energieleverancier per jaar ongeveer moet betalen. De goedkoopste staat natuurlijk bovenaan en uiteraard zie je ook gelijk welke cadeaus of kortingen je krijgt. Qua overzicht is energievergelijking.nl dus een zeer goede website.

Energievergelijking.nl voor alle energieleveranciersJe wilt natuurlijk een compleet overzicht en dus is het belangrijk dat alle energieleveranciers zijn vertegenwoordig bij een energievergelijker

. Je ziet in het overzicht van energievergelijking.nl in ieder alle bekende leveranciers zoals:

  • Eneco
  • Nuon
  • Essent
  • Oxxio

Maar ook de nieuwe en minder bekende energieleveranciers zijn vertegenwoordig in de lijst van de energievergelijker. Dus je kunt altijd een goede geïnformeerde keuze maken.