15-02-2018 Woning en Tuin 0

Heb jij ook het voornemen om geld te besparen, zodat je meer overhoudt om leuke dingen mee te doen? Dan is het gebruiken van een energievergelijker een goede eerste stap! Vaak realiseren mensen zich te weinig dat ze door over te stappen naar een andere energieleverancier in veel gevallen een flinke besparing kunnen realiseren. Wie meer geld wil overhouden, richt zich vaak op de verkeerde zaken. Folders van supermarkten worden bijvoorbeeld nageplozen op leuke acties, net als folders van drogisterijen. Maar laten we eerlijk zijn, hoeveel bespaar je daar nu helemaal mee? In veel gevallen gaat het maar om een paar euro. Terwijl, als je gebruik maakt van een energievergelijker zoals die van Opportuun.com, je vaak echt vele euro’s per maand uit kunt sparen! Bovendien kost dit je veel minder tijd, je hoeft immers maar één keer de vergelijking te maken en vervolgens profiteer je iedere maand maar weer van de besparing die je op deze manier hebt weten te realiseren. Voor wie geen tijd heeft om iedere keer alle folders zorgvuldig door te nemen en naar allemaal verschillende winkels te gaan voor de dagelijkse boodschappen, is het dus echt een aanrader om van een energievergelijker gebruik te maken. Op die manier houd je op een eenvoudige manier iedere maand weer heel wat euro’s over!

Zelf vergelijken of energievergelijker gebruiken?

Nu is het voor veel mensen de vraag of het gebruik maken van een energievergelijker wel nodig is. Kun je immers niet ook zelf de tarieven van de verschillende maatschappijen met elkaar vergelijken? Jazeker kun je dat zelf doen, maar dat is wel heel veel werk. In de eerste plaats omdat er gewoon heel veel verschillende energiemaatschappijen in Nederland zijn. In de tweede plaats omdat zij allemaal verschillende tarieven hanteren voor vastrecht voor stroom, vastrecht voor gas, gebruik van stroom en gebruik van gas. Het fijne van het gebruik maken van een energievergelijker is dat je niet zelf aan het rekenen hoeft te gaan. Dat is namelijk best veel werk! Bovendien is het niet zo dat er op voorhand al gezegd kan worden welke leverancier het voordeligst is, omdat dat echt heel sterk afhangt van het verbruik dat jij per jaar hebt. Gaat jouw verbruik omlaag of omhoog, dan is het ook goed om altijd weer te controleren of jij nog wel op de goede plek zit. Het kan maar zo zijn dat jij met een hoger of lager verbruik bij een andere maatschappij veel voordeliger uit bent. Het is dus echt raadzaam om eens in de zoveel tijd door middel van een energievergelijker na te gaan of jij nog wel aangesloten bent bij de leverancier die voor jouw situatie het voordeligst is.

De beste vergelijkingssite

Wie wel eens op internet heeft rondgekeken, weet dat er heel veel verschillende vergelijkingssites zijn. Welke energievergelijker kun jij nu het beste gebruiken? Als je zeker wilt weten dat je een eerlijk advies krijgt, dan is het raadzaam om te kiezen voor Opportuun! Zij zijn namelijk echt volkomen onafhankelijk en daardoor ook volledig eerlijk in hun adviezen. Niet alleen bieden zij een goede en eerlijke energievergelijker, je kunt bij hen ook tarieven vergelijken voor:

  • televisie
  • internet
  • vaste telefonie
  • mobiele telefonie

Ook wat die zaken betreft zijn zij volkomen onafhankelijk en je zult zien dat je vaak echt flink op je contracten kunt besparen! Dat is natuurlijk mooi meegenomen, want door ook daar over te stappen, houd je nog meer geld over! En het fijne is, Opportuun kan de overstap voor jou verzorgen. Dus waar wacht je nog op? Maak vandaag nog gebruik van de energievergelijker of de andere vergelijkers van Opportuun en begin met besparen!