13-01-2018 Bedrijven en Bedrijfsleven 0

Met de regulatory affairs recruitment van SIRE Life Sciences ontvangt u bekwame professionals voor uw bedrijf. SIRE Life Sciences heeft specialisten in dienst die over voldoende kennis beschikken. Ook als het gaat om regulatory affairs. Zij zoeken de kandidaten die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van uw bedrijf. Voor een bedrijf is het gunstig om de zoektocht naar nieuwe medewerkers over te laten aan een externe recruiter. Zo bespaart u het werk voor uw eigen personeel. De HR afdeling kan zich zo blijven richten op de werknemers, zodat de recruiter op zoek gaat naar nieuwe medewerkers. Schakel de deskundigheid van SIRE Life Sciences in om de juiste professionals in dienst te krijgen via regulatory affairs recruitment. Regulatory affairs is een vak apart en zij kunnen inschatten welke kandidaat het in zich heeft om deze functie uit te voeren. Naast nieuwe medewerkers kan SIRE ook bijdragen aan de bekendheid van uw bedrijf. Zo slaat u twee vliegen in één klap.

Regulatory affairs recruitment, de werkwijze

Door de ervaring, kennis en netwerk van regulatory affairs recruitment weten zij aan ruim voldoende CV’s te komen. Dankzij de unieke wetenschappelijke benadering, sluit de werkwijze van regulatory affairs recruitment van SIRE Life Sciences ook aan bij uw eigen visie. Als eerste zorgen zij door middel van employer branding dat uw bedrijf de aandacht krijgen binnen regulatory affairs recruitment. Zo krijgt uw bedrijf de marketing en bekendheid waarmee meer professionals bekend worden met de organisatie. Zonder deze bekendheid, worden de kandidaten niet aangetrokken. De vacature zal op deze manier door meer mensen bekeken worden, waaronder de professionals die al langer meelopen binnen de regulatory affairs. Denk hierbij aan de nieuwsbrief deze keer onder 150.000 professionals wordt verspreid. Dat is al een behoorlijk bereik om bekendheid te genereren. Naast de bedrijfsbekendheid krijgt uw organisatie toegang tot een grote cv-database. Of beter gezegd, de grootste cv-database van Europa. Zo heeft u de mogelijkheid om ook zelf CV’s door te zoeken van regulatory affairs professionals. Ook via regulatory affairs recruitment kunnen CV’s over het hoofd gezien worden. Dit wordt voorkomen door u ook toegang te geven tot de 6000 CV’s van potentiële kandidaten. Zodra u een aantrekkelijke kandidaat heeft gevonden, mag u zelf contact opnemen om een afspraak voor een gesprek te maken. Hiervoor moet u wel eerst een bepaald bedrag betalen om een aantal CV’s te gebruiken. U mag kiezen tussen beide opties, regulatory affairs recruitment gaat voor u op zoek, terwijl u ook zelf rondkijkt in de database. Indien gewenst maken wij de afspraak verder met de kandidaat.

Een professionele samenwerking

Wanneer u gaat samenwerken met SIRE Life Sciences hoeft u in eerste instantie nergens aan te denken. U gaat het eerste gesprek aan met een van de recruiters. Zo inventariseren zij de informatie over uw bedrijf en de functie waar u een nieuwe medewerker voor zoekt. Bij de selectie van de kandidaat wordt rekening gehouden met de visie van het bedrijf en de functie-eisen. De regulatory affairs recruitment gebeurt in samenwerking met u. Wat wij voor u regelen, dat bepaalt u zelf. Of het nou alleen gaat om de toegang tot de database of de totale afhandeling van zoektocht tot aan de administratieve zaken. SIRE Life Sciences werkt graag met u samen. Hier zit gerekend een geschikte kandidaat tussen die toe is aan een nieuwe stap. Of het nou gaat om een hogere functie of verandering van bedrijf, de juiste professional komt via regulatory affairs recruitment bij u binnen.