13-01-2018 Cursus en Opleidingen 0

Wilt u uw werknemers op een cursus motorkettingzaag sturen? Dan bent u bij terratrainingen.nl van harte welkom. We bieden u een cursus motorkettingzaag aan met daarnaast een herhalingscursus voor iedereen die in de groenvoorziening werk of een andere branche waar u regelmatig de kettingzaag voor nodig hebt. Van alle gereedschappen is dit misschien nog wel de meest beruchte en meest gevaarlijke om te gebruiken. Een gedegen kennis van de theorie en praktijk voordat u deze tool gaat gebruiken is daarom van zeer groot belang. Natuurlijk is het zeer spectaculair als u een boom van 10 meter met een motorische zaag te lijf gaat. Maar als u niet weet hoe u veilig gebruik moet maken van dit apparaat en u zaagt verkeert, dan kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan. Daar moet u niet aan denken want het is uw verantwoordelijkheid. Kies daarom voor een cursus motorkettingzaag bij Terra trainingen want u krijgt les van een ware professional die u alles kan leren over veilig motorkettingzaaggebruik. De trainingen vinden doorgaans plaats in Hazerswoude-Rijndijk, ons trainingscentrum. U kunt online een datum uitkiezen en u aanmelden zodat de voorpret alvast kan beginnen. Maak er met uw collega’s een leuke dag van maar vergeet niet om serieus te blijven. Zo vinden er tijdens deze cursus motorkettingzaag ook praktijklessen plaats. Genoeg redenen om op te passen en uit te kijken, zeker als u nog nooit met een dergelijk apparaat hebt gewerkt.

Zonder cursus motorkettingzaag vormt u een gevaar

De cursus motorkettingzaag bestaat uit twee lesdagen. Krijgt u vrij van uw baas? Boek dan een hotel of motel in de buurt. Woont u in de Randstad? Dan kunt u ook moeiteloos heen en weer rijden. U bent in ieder geval vanuit iedere provincie van harte welkom. Tijdens deze twee dagen staan de volgende punten op de agenda:

  • De eerste dag leert u de theorie zodat u alles in een theoretisch kader kunt plaatsen. U leert over de machine, de aandrijving, de regelgeving van de arbodienst, het gebruik van PBM’s en het onderhoud.
  • Op de tweede dag gaat u zelf daadwerkelijk aan de slag. Want de theorie van dag een bij een cursus motorkettingzaag moet natuurlijk direct in de praktijk worden gebracht. U leert de bediening, hoe u moet zagen, hoe u de valrichting van bomen en takken bepaalt en de werkhouding. Met werkhouding bedoelen we niet zo zeer de motivatie, maar de letterlijke houding tijdens het zagen zodat u geen last krijgt van uw spieren en gewrichten.
  • Na het afronden van deze dagen krijgt u een certificaat dat 5 jaar geldig is. Is het verlopen? Meldt u dan aan voor de herhaling. U zult merken dat die cursus motorkettingzaag na vijf jaar een andere opzet zal hebben.

We bieden ook een herhaaltraining aan

Handig voor diegenen die de basis niet langer onder de knie hebben of gaan werken met een nieuw type dan wel methode. Mensen die al jarenlang geen kettingzaag meer hebben aangeraakt doen er daarom zeker goed aan om hun kennis even op te frissen. U wilt immers geen risico vormen terwijl dat zonder cursus motorkettingzaag al snel het geval zal zijn. U vindt op de website de beschikbare trainingsdata en locaties dus kies er een uit en maak online een reservering. Mocht u ten slotte nog vragen hebben over de cursus motorkettingzaag of één van de diverse trainingen die we aanbieden, dan staat het u uiteraard vrij om even te bellen of mailen met onze klantenservice. Zorg er trouwens ook voor dat u over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen beschikt! Lees meer op de website https://www.terratrainingen.nl/.