29-11-2018 Bedrijven en Bedrijfsleven 0

Samen met mijn zakelijk partner heb ik besloten om onze organisatie een nieuwe identiteit aan te meten en daar hoort een nieuwe huisstijl bij, waarbij we onder andere een ons logo in Apeldoorn hebben laten ontwikkelen door Echelon Creations. We hebben hen gevonden via echeloncreations.nl nadat we op zoek zijn gegaan naar een bedrijf dat ons bij het ontwerpen en uitwerken van een nieuw logo in Apeldoorn, onze vestigingsplaats, kon helpen.

Waarom een nieuw logo in Apeldoorn laten ontwikkelen

Mijn zakelijk partner en ik zijn beide erg bedreven geweest in diverse markten, waarbij we nu hebben besloten om onze handen in één te slaan. We versterken elkaars krachten en dit hebben we in het verleden al in diverse projecten gemerkt. Nu we echt de stap hebben genomen om op zakelijk vlak verder te gaan en daarvoor een nieuwe BV op te richten, hebben we besloten om dit ook echt goed en professioneel op te pakken. We zijn daarbij op zoek naar een bedrijf dat ons op grafisch vlak kan bijstaan met:

  • Het logo
  • De huisstijl
  • Onze offline uitstraling
  • Onze online uitstraling

Voordat we echt een definitieve keuze daarin wilden maken, hebben we besloten om ons logo in Apeldoorn te laten ontwikkelen. Dit hebben we mede gedaan omdat we het prettig vinden om in de buurt te zitten van onze grafische partner, zodat we altijd snel kunnen schakelen. Het is dus ook vanuit praktisch en logistiek oogpunt dat we het logo in Apeldoorn laten ontwikkelen. Daarnaast is het ontwerpen van een logo in Apeldoorn voor ons een testcase geweest om de creativiteit van Echelon Creations te verkennen en dat heeft voor ons wonderwel uitgepakt, want al op het moment dat we met hen om tafel zijn gegaan en de briefing hebben uitgezet voor de ontwikkeling van ons logo in Apeldoorn, hebben we gemerkt dat er een sterke klik aanwezig is. Echelon Creations denkt niet voor je, maar denkt met je mee en dat is precies waarnaar we op zoek zijn in een bureau. Natuurlijk hebben we alsnog wel het logo in Apeldoorn laten ontwerpen om de testcase uit te voeren, maar we hadden er direct een goed gevoel bij toen we de opdracht hiervoor aan hen hebben gegund.

Logo, huisstijl, website en meer

Nadat het logo in Apeldoorn is ontwikkeld en we tijdens onze evaluatie hebben besloten dat we met Echelon Creations verder wilden, hebben we een briefing opgesteld voor de verdere huisstijl en alle online producten die we van hen wilde afnemen, waaronder een responsive website die vooral ook op onze doelgroep was ingestoken. We hebben voor de huisstijl de lijnen van het reeds ontwikkelde logo voortgezet, waarbij we vorm, kleur en fontgebruik hebben toegepast in alles wat er verder is doorontwikkeld. Het resultaat is eenheid die terugkomt in werkelijk alles. De website is inmiddels gereed en vorige week gelanceerd en hierbij hebben we een nieuwsbrief verzonden naar al onze zakelijke relaties. Het aantal positieve reacties dat we daarna hebben mogen ontvangen is wonderbaarlijk te noemen. We staan versteld van de opmerkingen die we krijgen over de professionele uitstraling, de eenheid die in alles is gecreëerd en dat hebben we natuurlijk ook gedeeld met Echelon Creations. We zijn erg trots op wat er door hen is neergezet en maken hiermee een vliegende start met onze nieuwe organisatie en de proposities die we daarbij aanbieden. Het heeft voor ons goed uitgepakt om eerst het logo in Apeldoorn te laten ontwikkelen en op die manier Echelon Creations te leren kennen. We zijn ervan overtuigd dat we een langdurige relatie met hen zijn aangegaan voor al onze online en offline uitingen.

Lees meer…