21-01-2018 Creatief en Decoratief 0

Als je aan de slag gaat met decopatchen, dan is een van de dingen die je nodig hebt Decopatch vernis. Veel mensen zullen nog niet weten wat deze hobby precies inhoudt, dus graag gaan we daar eerst eens nader op in. Het is een vorm van handwerk, waarbij je stukjes papier verlijmd op een object. Je kunt dit in speciale patronen doen of gewoon kiezen om slechts één papiervel te gebruiken. Het is maar net wat jij het mooist vindt. De opgeplakte papiertjes behandel je vervolgens met een Decopatch vernis, om ervoor te zorgen dat het goed blijft zitten en alles mooi afgewerkt is. Als je een hobby zoekt die niet al te ingewikkeld is om te doen, dan is dit dus zeker een aanrader! Immers, iedereen kan knippen en plakken. En hoe vaker je er mee bezig gaat, hoe meer ideeën je krijgt voor leuke patroontjes om het resultaat zo nog mooier te maken. Als je het voor jezelf iets lastiger wilt maken, dan kun je er ook nog voor kiezen om het object wat je gaat beplakken zelf te maken in plaats van deze kant en klaar te kopen. Je kunt bijvoorbeeld iets zagen van hout of je kunt iets maken van papier-maché. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden en de Decopatch vernis en lijm en papier kun je bijna op alle soorten ondergronden gebruiken, dus je hebt mogelijkheden genoeg!

Is Decopatch vernis altijd noodzakelijk?

Is het nu altijd noodzakelijk om jouw werk af te werken met Decopatch vernis of kan het soms ook zonder? Dat ligt er een beetje aan. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van paperpatch, wat lijm en vernis in één is. Als je daarmee de papierstukjes vastzet, heb je ook meteen de afwerking klaar. Gebruik jij een object echter vaak of staat het op een erg warme of juist vochtige plek, dan is een afwerking met Decopatch vernis echt aan te raden. Deze beschermt het geheel namelijk veel beter dan enkel de paperpatch, waardoor het resultaat veel langer mooi blijft. Het geheel wordt er mee afgedicht en bovendien geeft het ook nog een extra afwerking, je kunt namelijk kiezen voor:

  • satijn
  • ultra-glanzend
  • mat

Zo krijgt het een finishing touch die jij mooi vindt en die het geheel nog meer versterkt. Ook daarom is het gebruik van Decopatch vernis dus aan te raden.

Creapoint biedt kwaliteit

Bij iedere hobby is het belangrijk om producten van een goede kwaliteit te gebruiken en dat is hierbij niet anders. Je hebt echt een speciale Decopatch vernis nodig, die kwalitatief erg goed is. Je kunt niet zomaar een product gebruiken dat niet speciaal voor deze knutselactiviteit ontworpen is. Dat geldt ook voor de lijm en het papier, gebruik nooit materialen die niet speciaal hiervoor ontwikkeld zijn, want dat zal echt een inferieur resultaat opleveren. Ben jij op zoek naar een goede Decopatch vernis en naar andere benodigdheden voor deze hobby? Dan moet je eens een kijkje nemen in de webwinkel van Creapoint! Veel hobbywinkels hebben helaas maar een beperkt aanbod op dit gebied, aangezien zij ook heel veel andere materialen moeten verkopen. Bovendien zijn er ook niet zo heel veel grotere hobbywinkels meer, waardoor de kans klein is dat er nog een goede bij jou in de buurt zit. Online shoppen bij Creapoint is dan een aanrader, zij bieden echt heel veel materialen hiervoor en dat uiteraard altijd van een uitstekende kwaliteit. Daar komt bij dat zij ook gewoon voordelige prijzen hanteren. Zoek jij een goede Decopatch vernis of andere bijbehorende materialen, dan moet je dus bij Creapoint een kijkje nemen!