13-12-2018 Ondernemers en Particulieren 0

Het koken van eten kan een uitdaging zijn. Wanneer je zoals ik vaak eten moet koken voor een groot gezin, inclusief schoonfamilie, dan is de uitdaging net even iets groter. Mijn vriend en zijn familie komen namelijk uit India. Dat betekent dat het eten net even aan iets andere eisen moet voldoen. Gelukkig ben ik goed in de keuken. Ik ben een creatieve kok die niet bang is om verschillende smaken te combineren en te zoeken naar de mogelijkheden die de maaltijd geschikt maken voor iedereen. Desalniettemin is het niet altijd even makkelijk om eten te maken voor meer dan 10 personen, zeker niet wanneer de meeste mensen scherpe kruiden willen – en twee mensen geen scherpe kruiden verdragen. Gelukkig heb ik het perfecte adres voor specerijen in Utrecht waardoor ik veel meer kan doen met veel minder geld. Niet alleen op het gebied van specerijen in Utrecht, maar ook voor groente en fruit kan ik prima slagen bij Toko Shanghai in Utrecht (http://shanghai-utrecht.nl/). Uiteindelijk gaat het toch om het gemak en wanneer ik dan alles op hetzelfde adres kan vinden, dan zal ik dat zeker niet laten.

Specerijen in Utrecht maken het makkelijker voor mij

Zoals ik al zei: ik ben een creatieve kok. Dus ik ben op zoek gegaan naar uiteenlopende specerijen in Utrecht en heb direct een flinke selectie aan kruiden ingeslagen. Van de helft had ik geen idee wat ik in huis haalde, al hebben de mensen van de toko me wel geholpen bij het vinden van de juiste specerijen in Utrecht. Uiteindelijk heb ik mezelf gewoon een weg door de kruiden geproefd. Dat heb ik gedaan door een rijsttafel te maken met verschillende kleine gerechten waarin ik de specerijen in Utrecht gecombineerd heb. Zo heb ik een veel beter idee van de smaken en wat ik met elkaar kan combineren. Op de rijsttafel stonden bijvoorbeeld:

  • Divers gekruide vleesgerechten;
  • Verschillende gekruide eieren;
  • Soorten saus met kruiden.

De rijsttafel was een succes, vooral vanwege de feedback van mijn schoonfamilie. Ik had hen van tevoren verteld dat ik op zoek gegaan was naar specerijen in Utrecht en dat ik vooral wilde weten wat zij van het eten vonden. Zij mochten hun mening geven. Veel kritiek was er overigens niet, het waren vooral aanvullingen die ik de volgende keren kan gebruiken om het eten nog lekkerder te maken met specerijen in Utrecht. Wel handig trouwens dat alle kruiden gewoon op één plek te vinden zijn, want de specerijen in Utrecht komen echt overal ter wereld vandaan.

Meer maken van de maaltijd

Toen ik mijn vriend ontmoette en samen ging wonen met hem, wist ik al dat dit ging gebeuren. Eens per week meer dan twee uur aan tafel met heel het gezin en de schoonfamilie. Ik moet toegeven dat het aanvankelijk een beetje wennen was. Het is niet iets dat wij in Nederland nog veel doen tegenwoordig, maar na een paar avonden zag ik de voordelen er duidelijk van in. We hebben meer tijd om rustig bij te praten, we genieten van het eten en het gezelschap en tafelen steeds vaker lang na. We zijn geen familie van WhatsApp of vluchtige berichtjes. Dat hoeft ook niet wanneer je eens per week met alle mensen aan tafel zit en alle tijd hebt om je verhaal te doen of vragen te stellen. Tegenwoordig zitten mijn eigen ouders er bijvoorbeeld ook steeds vaker bij, die het gezellig vinden en zo veel meer te weten komen over alle andere mensen aan tafel. Een echt succes dus, mede dankzij de kruiden.