23-11-2018 Cursus en Opleidingen 0

Heb jij al wel eens een cursus excel gevolgd? Zo niet, dan haal je waarschijnlijk niet alles uit dit programma dat er in zit! Veel mensen hebben geen idee van hoeveel mogelijkheden dit computerprogramma biedt en dat is eigenlijk jammer. Velen gebruiken het enkel een keer voor het maken van een tabel en laten het verder helemaal links liggen. Hoewel het natuurlijk heel erg geschikt is om tabellen mee te maken, kun je er echt nog heel veel meer mee doen en dit kun je allemaal leren tijdens een cursus excel. Wat kan dit programma jou nu bieden? Het is eigenlijk een heel veelzijdige programma en je kunt er dan ook veel verschillende kanten maken. Zo kun je er heel goed berekeningen mee maken en dat maakt het heel geschikt voor bijvoorbeeld:

  • het bijhouden van je financiële administratie
  • het bijhouden van cijfers van jouw leerlingen en het automatisch berekenen van gemiddelden
  • het maken van tabellen op basis van een cijferlijst

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden die je hebt als je eenmaal een cursus excel gevolgd hebt, er zijn uiteraard nog veel meer opties mogelijk!

Berekeningen invoeren met cursus excel

Een reden waarom je veel aan een cursus excel kunt hebben, is dat je hiermee heel gemakkelijk berekeningen uit kunt voeren. Dit kan binnen één tabblad, door bijvoorbeeld een rij getallen automatisch op te laten tellen of het gemiddelde hiervan te berekenen. Of je kunt de inkomsten van je bedrijf in een bestand zetten en hierbij de btw automatisch laten uitrekenen. Maar je kunt niet alleen binnen één blad werken, je kunt ook getallen uit verschillende tabbladen bij elkaar op laten tellen of van elkaar af laten trekken en dit zul je zeker leren tijdens een cursus excel. Iets anders dat ook zeker aan bod zal komen, is het feit dat je zelfs verschillende bestanden aan elkaar kunt koppelen. Wijzig jij iets in bestand 1, dan zal dit automatisch meegenomen worden in de berekening die je ingevoerd hebt in bestand 2. Zo biedt het dus heel veel voordelen voor administratieve doeleinden! Als jouw bedrijfsadministratie relatief eenvoudig en beperkt is, dan kun je dit computerprogramma heel goed gebruiken om jouw boekhouding bij te houden. Als jij meer wilt leren over alle mogelijkheden die je hiermee hebt, dan moet je zeker eens een cursus excel volgen!

Aanbieder van cursussen

Zoek jij een goede aanbieder van een cursus excel en bevind jij je in de buurt van Leiden of ben je bereid daar naartoe te reizen? Dan is HR-ICT Opleidingen, van Van Dijk Computeropleidingen, een goede keus! Zij bieden diverse klassikale opties, het lesrooster hiervan kun je vinden op hun website vandijkcomputeropleidingen.nl. Je kunt je aanmelden voor de cursusdatum die bij jouw schema past. Zij bieden opleidingen voor beginners, maar ook voor gevorderden en zelfs voor specialisten. Hierdoor kun je bij hen dus altijd een opleiding vinden die past bij de kennis en het niveau dat jij hebt. Wil jij jouw personeel een cursus excel aanbieden? Dan kun je bij hen ook terecht! Zij bieden namelijk ook incompany trainingen aan, waarbij zij langskomen bij jouw bedrijf en daar les geven. Zoals gezegd kan dit computerprogramma veel mogelijkheden bieden voor de administratie en het is dan ook handig als jouw medewerkers hier de nodige kennis van hebben en hier goed mee uit de voeten kunnen. Of je nu dus een cursus excel voor beginners of voor zeer gevorderden zoekt, of je nu klassikale lessen zoekt waar je bij aan kunt sluiten of incompany trainingen, dit bedrijf kan het jou allemaal bieden!