29-07-2018 Mens en gezondheid 0

De tijd van veel buiten zijn is weer in aantocht en daarmee ook het risico op het krijgen van de ziekte van Lyme. Steeds meer mensen krijgen helaas te maken met deze ziekte, aangezien het gewoon heel erg lastig is om dit te bestrijden. Zoals bij elke aandoening geldt, en misschien wel vooral bij deze, is voorkomen beter dan genezen. Wat kun jij er nu zelf aan doen om te voorkomen dat jij de ziekte van Lyme krijgt? Het eerste wat je dan moet weten is dat deze aandoening overgebracht wordt door teken. Niet al deze beestjes brengen dit over, slechts een deel van hen is besmet. Een tekenbeet hoeft dus niet meteen een besmetting te betekenen. Bovendien, als de teek op de juiste manier verwijderd wordt, met een speciale tekenpen bijvoorbeeld, leegt het dier zijn maaginhoud niet in jouw bloedbaan en dat maakt de kans op een besmetting ook bijzonder klein. Het liefst voorkom je natuurlijk helemaal dat je gebeten wordt. Hoe doe je dit? Daarvoor moet je weten dat teken leven in gras, bij voorkeur in lang gras. Op het moment dat daar een dier of een mens door loopt, springen zij over en zoeken een fijn plekje om zich vast te bijten in de huid. Ze kiezen hiervoor het liefst een warm plekje met zachte huid, denk daarbij bijvoorbeeld aan je lies. Om te voorkomen dat ze bijten en de ziekte van Lyme op jou kunnen overdragen, doe je er goed aan om tijdens het wandelen in de natuur je broek bij je sokken in te doen of hoge rubberlaarzen te dragen. Ook is het raadzaam om jezelf goed te controleren na het wandelen, zit er nergens een beestje op je? Hoe sneller je ze verwijderd, hoe beter het is!

Klachten bij ziekte van Lyme

Je weet nu hoe je zo goed mogelijk kunt voorkomen dat je te maken krijgt met de ziekte van Lyme, maar stel: je bent wel gebeten en de teek is niet snel genoeg of niet op de juiste manier verwijderd. Waar moet je dan op letten? Vaak denken mensen dat de ziekte van Lyme enkel aanwezig is als zij een rode kring op hun huid hebben gehad rond de plek van de beet. De rode kring is nooit een goed teken, maar als je deze niet krijgt hoeft dit niet te betekenen dat jij niet besmet bent. Houd dus je lichaam goed in de gaten. Ervaar jij de volgende klachten:

  • griepachtige verschijnselen
  • neurologische klachten
  • extreme vermoeidheid
  • reumatische klachten
  • hjnagel

Dan kan het zo zijn dat jij te maken hebt met de ziekte van Lyme. Het is dan altijd raadzaam om een arts te raadplegen.

Behandeling

Het lastige van de ziekte van Lyme is dat het slecht te behandelen is. In een vroeg stadium kan antibiotica effect hebben, maar vaak wordt de besmetting pas in een veel later stadium opgemerkt. Dit heeft te maken met het feit dat de gezondheidsklachten op verschillende ziektes kunnen duiden en dat de ziekte van Lyme vaak niet goed in tests naar voren komt. Wat kan er dan nog gedaan worden? Je kunt dan kiezen voor een behandeling door een energetische arts, zoals H.J. Nagel van de Praktijk voor complementaire geneeskunde in Apeldoorn. Met behulp van de kennis van de bioresonantie kan er gekeken worden waar de problemen zich vooral bevinden en vervolgens kan er een bioresonantie therapie plaatsvinden. Daarmee kun jij als patiƫnt zeker geholpen zijn! Voorkomen van de ziekte van Lyme is dus altijd het streven, maar denk jij dat je helaas toch besmet bent? Dan kan de energetische geneeskunde een uitkomst bieden!