09-08-2018 Bedrijven en Bedrijfsleven 0

In verschillende werkvelden is het raadzaam om speciale werkschoenen te dragen, soms is dit zelfs verplicht. Dat kan bijvoorbeeld zijn vanwege hygiƫnische redenen, om te voorkomen dat bacteriƫn van buiten meegenomen worden naar binnen. Soms is een zo glad mogelijk oppervlak nodig, omdat daar zo weinig mogelijk vuil aan kan hechten. In andere branches is de reden voor het dragen hiervan dat het de voeten de nodige bescherming moet bieden. In sommige beroepen wil je echt een schoen met een stalen neus, om te voorkomen dat als jij je bijvoorbeeld je hamer laat vallen, je meteen iets breekt. Werkschoenen kunnen dus een veiligheidsmaatregel zijn. Maar je kunt hier ook voor kiezen omdat ze gewoon erg prettig zitten en je de hele dag in de benen bent. Als jij steeds heel veel moet lopen of staan, dan is het wel zo fijn als je dit doet op een comfortabel paar schoenen. Zo voorkom je dat je voetklachten krijgt en dat je iedere dag met pijnlijke voeten thuis komt. Er zijn heel veel verschillende werkvelden en heel veel verschillende soorten beroepen, het zal dan ook niet verbazen dat er ook veel verschillende soorten werkschoenen te krijgen zijn.

Verschil werkschoenen en gewone schoenen

Op wat voor manier verschillen werkschoenen nu van de gewone exemplaren die je in de standaard schoenenwinkels kopen kunt? Dat ligt er natuurlijk een beetje aan voor welke variant je kiest, maar in eigenlijk alle gevallen zullen de werk exemplaren beschikken over een verharde neus, om kwetsuren als gevolg van vallende objecten te voorkomen. Ook biedt dit bescherming bij bijvoorbeeld stoten. De verharde neus kan gemaakt zijn van:

  • kunststof composiet
  • aluminium
  • staal

Een andere eigenschap waar werkschoenen over het algemeen over beschikken, is een anti-penetratie zool. Dit betekent simpelweg dat er niet zomaar iets van onderaf de schoen binnen kan dringen. Dat kan erg handig zijn op bijvoorbeeld werkplaatsen, waar het nog wel eens kan gebeuren dat een spijker of een schroef met de punt omhoog op de grond blijft liggen. Als je hier in stapt en je draagt geen beschermende schoen, dan kan de spijker of schroef zomaar je voet binnendringen, met alle nare gevolgen van dien. Draag jij echter speciale schoenen met een ani-penetratie zool, dan moet het wel heel gek lopen wil er iets via de zolen naar binnen komen. Ook daarom is het dragen van werkschoenen dus zeker aan te raden, zo kun je veel ongelukken voorkomen.

AmiClean biedt diverse modellen

Is het bij jou op het werk ook verplicht of aan te raden om speciale werkschoenen te dragen, dan is het natuurlijk even de vraag waar deze voor jou aan moeten voldoen en waar je ze het beste kunt kopen. Bij de gewone schoenenzaak zul je ze niet vinden, je moet hiervoor naar een echte specialist. Een uitstekende keus is het dan om naar AmiClean te gaan. Zij bieden heel veel verschillende soorten werkschoenen, met voor iedere branche en voor iedere wens wel een geschikt exemplaar. Sommige van deze modellen zijn instappers, andere zijn zo hoog als laarzen. De kleuren verschillen, net als het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Er valt bij hen dus echt wat te kiezen! Ga dus voor jezelf eens na waar voor jou het schoeisel dat jij op het werk draagt aan moet voldoen. Als je dan het assortiment van AmiClean bekijkt, dan is de kans zeer groot dat je bij hen een paar kunt vinden dat helemaal aan jouw wensen voldoet. Is veiligheid op de werkvloer voor jou ook van belang en is het dragen van speciale werkschoenen verplicht of raadzaam? Ga dan eens naar AmiClean, zij hebben zeker een geschikt paar voor jou!