25-02-2018 Woning en Tuin 0

Wat kost dubbel glas bij een vervanging van alle ramen van een woning? Het antwoord op deze vraag vindt u via Dubbelglaskennis. Hiervoor kunt u terecht op de website dubbelglaskennis.nl of uiteraard persoonlijk contact met ze opnemen. Dubbelglaskennis is namelijk niet alleen maar leverancier van dubbele beglazing. Als specialist zijn zij ook het kenniscentrum op dit vakgebied. Hiermee zorgen ze dat iedereen die zich bezig houdt met dubbel glas, op de hoogte is van de laatste ontwikkeling. Het gaat namelijk verder dan alleen een woning of ander soort pand voorzien van nieuwe ramen. Dubbel glas draagt ook bij aan de waarde van een pand door de duurzame uitwerking. Een ruimte wordt namelijk beter geïsoleerd met dubbele glazen. De mate van de isolatie is afhankelijk van het type glas, wat tevens de vraag wat kost dubbel glas zal beïnvloeden. Hoe beter de isolatie, hoe hoger de prijs die gepaard gaat met wat kost dubbel glas. Hoe dit in elkaar zit, dat kan Dubbelglaskennis u goed uitleggen. Verder kan het zeker geen kwaad u goed in te laten lichten door hen. De aanschaf van dubbel glas is een behoorlijke investering. Daarom is het goed te weten waar u aan begint en hoe u deze investering het beste kunt uitvoeren. Belangrijk is namelijk wel dat u de juiste ramen aanschaft. Zo kunt u er nog lang profijt van hebben. Dat is ten slotte de bedoeling bij een investering.

Wat kost dubbel glas voor goede isolatie?

De reden dat dubbel glas betere isolatie geeft, komt door de aanwezigheid van twee glasplaten die door een luchtruimte met elkaar verbonden zijn. Deze lucht is grotendeels verantwoordelijk voor de isolerende werking. Daarom wordt dit type glas ook wel isolatieglas genoemd. Tegenwoordig bestaat er verschillende soorten isolatieglas waar het onderscheid komt door het type lucht tussen de glazen. Bij sommige soorten is deze namelijk gevuld met een speciaal isolerend gas als Argon of Krypton. Dit geeft een nog betere isolatie, maar heeft direct gevolgen voor wat kost dubbel glas. De prijs voor dit type glas zal namelijk ook hoger liggen. Wanneer u voor de vraag wat kost dubbel glas staat, dan heeft u de keus uit de prijs voor de volgende soorten:

  • Standaard dubbel glas
  • HR glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • HR+++ glas

Prijzen waarmee u rekening moet houden bij de vraag wat kost dubbel glas is € 30,- tot € 55,- per m2. Het +teken staat voor de isolatie die het glas bevat en tevens wat kost dubbel glas beïnvloedt. Overige kenmerken voor de werking van dubbele beglazing is de tussenruimte tussen twee platen (spouwbreedte) en de coating. Het laatste houdt de metaallaag in die op het glas wordt gezet. Dit zorgt ervoor dat de warmte terug wordt gereflecteerd en de zon van buiten wordt toegelaten. Naast de bewerking van het isolatieglas heeft ook het uurtarief van de glaszetter invloed op de totale prijs. Het antwoord op wat kost dubbel glas wordt dus bepaald door het type glas, het aantal vierkante meters en het aantal uren van de glaszetter.

Investeren met dubbele beglazing

Voor een koophuis is de aanwezigheid van dubbele beglazing zeker een aanrader. Waarschijnlijk gaat u een beetje schrikken van de prijzen die worden genoemd op wat kost dubbel glas. Maar als u eenmaal hoort wat het voor uw woning kan betekenen, dan gaat u de prijzen zeker nogmaals overwegen. De aanwezigheid van dubbele beglazing kan namelijk voor de volgende punten nuttig zijn:

  • Zonwering
  • Geluidswering
  • Brandwering
  • Inbraakwering

Allemaal zeer essentieel als het om uw woning gaat en gunstig als u de woning weer gaat verkopen. De stijging van de verkoopwaarde maakt de prijs voor de ramen meer dan goed.