28-06-2018 Marketing en Promotiemateriaal 0

Een stoepbord is inmiddels een vanzelfsprekend beeld voor op straat. Het is de perfecte manier om nog extra reclame te maken. Zet deze neer op een drukbezochte plek om meer bezoekers en klanten te trekken. Stoepborden worden veelal gebruikt door winkels en horecagelegenheden, maar er kunnen meerdere redenen zijn om dit materiaal te bestellen. Bedrijven schaffen dit aan als ze in een zaal een evenement of beurs houden. Het is een manier om de bezoekers de weg te wijzen en ze allemaal voor te bereiden op het evenement van die dag. In een stoepbord kan je een poster plaatsen die aansluit bij jouw actie, bedrijf of gelegenheid. Drukwerkdeal.nl levert deze stoepborden en maakt de poster die hierin geplaatst moet worden. Alles kan je in een bestelling doorgeven. De bedrukking voor posters wordt altijd in full color bedrukking gedaan. Hierbij worden de CMYK-kleuren gemengd bij het afdrukken zelf. Het beeld wordt dan rechtstreeks op het product aangebracht. Voor een poster wordt dan gebruik gemaakt van een groot formaat printer of een industriële inkjetprinter. Deze grote printers zijn ideaal om een poster te bedrukken die in een stoepbord geplaatst gaat worden. Stoepborden zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, formaten en met of zonder extra posters.

Stoepborden, ook voor in de regen

Buitenreclame met een stoepbord kan ook nadelen hebben, met name vanwege het weer. Gelukkig heeft Drukwerkdeal.nl stoepborden in het assortiment die waterdicht zijn en stevig genoeg zijn om een onverwachte storm of wind te trotseren. Met name de uitvoering met de vulbare watertank is het meest stevig. Het swingbord met dwarspoten is ook waterdicht, maar deze is minder sterk in slechte weersomstandigheden. Als laatste heeft Drukwerkdeal.nl een klapbord dat ook goed kan dienen als stoepbord. Deze stoepborden zijn echter het minste geschikt om buiten te zetten als het waait en regent. Mocht je in een groot gebouw een verwijzing willen zetten naar een hal of ruimte, dan is dit stoepbord perfect om ervoor te gebruiken. Het bord is wel spatwaterdicht. Wanneer het stoepbord op een zonnige dag neergezet wordt, kan het geen kwaad als er toch lichte regendruppels op vallen. Voor de zekerheid bestel je nog een extra PVC poster erbij. Deze kan je voor de andere poster toevoegen. Het PVC materiaal is volledig weerbestendig en beschermd jouw poster nog meer tegen de regenbuien. Een andere extra poster is de Blueback. Deze plaats je achter de poster om tegen te gaan dat de achtergrond teveel doordrukt door de poster. Stoepborden zijn ook te bestellen zonder een extra poster.

Het geschikte materiaal

Stoepborden zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs aluminium of zwart gepoedercoat aluminium. Alleen het klapbord is enkel in de grijze aluminium uitvoering te krijgen. Ook zijn niet alle formaten in alle uitvoeringen te bestellen. De volgende combinaties zijn samen te stellen bij Drukwerkdeal.nl:

  • Het swingbord met vulbare watertank: A0+, A1+, B1+ en B2+.
  • Het swingbord met aluminium dwarspoten: A0+, A1+, B1+ en B2+.
  • Klapbord: A1, B1, B2.

Als het je eerste stoepbord is en je niet goed weet welke formaten en combinaties geschikt zijn, dan heeft Drukwerkdeal.nl al een aantal voorbeelden samengesteld. Met een druk op de knop heb je de eigenschappen voor het klapbord in B2 formaat bij elkaar of voor het waterdichte stoepbord in A1 formaat. Het enige wat je daarna nog moet doen is het ontwerp voor de poster toe te voegen en het aantal stoepborden aangeven die je wilt bestellen. Controleer wel of jouw bestanden overeenkomen met de aanleverspecificaties. Deze staan inclusief werktekeningen vermeld in de informatiesheet stoepborden die je kan vinden onder de tab ‘Aanleveren’ van de subcategorie ‘Stoepborden kopen’.