27-07-2018 Coaching en Workshops 0

Voorheen had ik altijd last van rugklachten. Jarenlang heb ik meerdere therapieën en sporten uitgeprobeerd om van mijn rugklachten af te komen. Helaas hielp het allemaal niet en heb ik te lang met flinke pijn rondgelopen. Totdat ik bij mijn osteopaat doorgestuurd werd naar GirlPower voor een cursus pilates in Amersfoort. De combinatie van therapie bij de osteopaat en pilates werkt uitstekend. Bij de osteopaat wordt mijn lichaam geregeld losgemaakt zodat de stijfheid in mijn rug verholpen wordt. Daardoor verdwijnt de pijn. Tijdens de lessen pilates in Amersfoort, of eigenlijk in de buurt van Amersfoort, kan ik mijn rug versterken en komt de pijn minder gemakkelijk terug. De osteopaat had mij doorgestuurd naar juist deze pilates in Amersfoort omdat ze daar zelf goede verhalen over had gehoord. Zij gelooft heel erg in de kracht van de combinatie van osteopathie en pilates. Het vult elkaar heel mooi aan. Doordat mijn rug steeds sterker wordt, hoef ik niet meer zo vaak naar de osteopaat. Dat scheelt in de kosten. Osteopathie wordt meestal wel vergoed, maar alleen een beperkt aantal behandelingen. Voor een beter resultaat adviseerde mijn osteopaat om twee keer per week een pilates les te volgen. Gelukkig heb ik een vriendin ook zover gekregen om mee te gaan naar dezelfde pilates in Amersfoort. Dat is een stuk gezelliger.

Professionele begeleiding bij pilates in Amersfoort

Waarom mijn osteopaat me juist deze pilates in Amersfoort had aanbevolen, is omdat ze persoonlijke aandacht geven aan iedere deelnemer. Dat is heel belangrijk omdat ik van nature zo’n slechte rug heb. Een pilates oefening kun je zelf snel verkeerd doen als iemand je niet corrigeert. Tijdens de pilates lessen loopt de docent constant rond om te controleren of je wel de goede houding aanneemt. Soms draait ze mijn heup maar een heel klein beetje en dan voel ik meteen een andere spier. Als ik pijn heb tijdens een oefening neemt ze de tijd om mij te adviseren. Ze geeft tips over mijn houding en als een oefening niet lukt krijg ik een aangepaste oefening. Ik ben ook heel erg geneigd om mijn schouders constant aan te spannen. Nog steeds word ik daar regelmatig op gewezen en dit laat wel zien dat ik echt professionele begeleiding nodig heb bij mijn pilates oefeningen. Er zijn verschillende soorten pilates, maar bij deze pilates in Amersfoort bieden ze klassieke matlessen. Tijdens de matlessen komen verschillende spiergroepen aan bod, zoals:

  • Buik;
  • Billen;
  • Rugspieren;
  • Benen;
  • Armen.

Iedere les is anders. Soms is een les bijvoorbeeld heel erg gericht op de armspieren en soms komen de benen meer aan bod. Door de afwisseling blijft het leuk. Sommige lessen zijn erop gericht om je lichaam soepeler te maken. Dan krijgen we stretch- en rekoefeningen. Maar het is wel heel anders dan yoga. Bij pilates heb ik altijd wel echt het gevoel dat ik heb gesport. Dat had ik bij Yoga niet altijd.

Gezonder door het leven

Sinds ik twee keer in de week naar de pilates lessen in Amersfoort ga, voelt mijn hele lichaam sterker. Mijn rug is er veel beter op geworden en ik voel me strakker en gezonder. Ik voel dat mijn benen sterker worden en dat ik langer een wandeling vol kan houden. Daardoor kan ik ook meer andere vormen van beweging doen. Voordat ik pilates deed, kon ik slechts een wandeling van een half uur volhouden. Ik kreeg last van mijn rug, mijn heupen en knieën. Nu loop ik regelmatig 5 kilometer met een vriendin zonder dat er enige pijn optreedt. Ik ben er dolgelukkig mee en weet zeker dat ik nog lang pilates in Amersfoort zal blijven doen.