01-02-2018 Financiën en Verzekeringen 0

Wil jij een bijzonder huis hebben? Dan is een monument kopen een goed idee! Sommige mensen kiezen het liefst voor een woning die zo nieuw mogelijk is, zodat ze er helemaal hun eigen draai aan kunnen geven. Anderen geven juist de voorkeur aan een pand met een bepaalde historie. Een gebouw dat geschiedenis ademt, dat al vele tientallen, soms zelfs honderden, jaren op dezelfde plek staat. Het heeft dan heel wat meegemaakt en dat merk je ook als je naar binnen gaat. Een monument kopen betekent dat je zelf ook onderdeel wordt van een stukje geschiedenis. Jij bent dan immers een van de zoveelste bewoners van het huis en je zult er je eigen stempel op drukken, op een bepaalde manier. Mooi aan oudere panden is ook dat ze beschikken over oude, originele elementen. Tegenwoordig worden woningen niet meer op die manier gemaakt, er wordt bijvoorbeeld zelden nog gewerkt met glas-in-lood, terwijl dit toch zo veel uitstraling geeft. Wil jij dus een woning hebben die anders is dan anders, geen dertien in een dozijn? Dan moet je zeker een monument kopen!

Hulp bij monument kopen

Een monument kopen is echter iets wat je niet zomaar eventjes doet, net als trouwens een andere woning kopen. Er gaan grote bedragen in de huizenmarkt om en jij wilt natuurlijk wel zeker weten dat je een goede keus maakt voordat jij een groot bedrag hieraan uitgeeft. Nu is het zo dat je juist bij de oudere panden wel wat extra hulp kunt gebruiken. Bij nieuwe wonigen is het immers zo dat er in feite nog vrij weinig aan kan markeren, alles is immers helemaal nieuw. Wil je een monument kopen, dan ligt dat wel eventjes anders. Daar kan sprake zijn van achterstallig onderhoud, maar ook zeker van gebreken die jij zelf niet zomaar eventjes ziet. Je hebt dan echt professionele hulp van een deskundig persoon nodig om de staat van het gebouw goed te kunnen laten beoordelen. Want als er ergens een klein scheurtje zit, is dat dan een teken van een onderliggend probleem of is het een kwestie van dichtsmeren en het is opgelost? Dit soort zaken weet jij zelf waarschijnlijk niet, netzomin als wat reële prijzen zijn voor dergelijke oudere huizen. Je hebt immers weinig vergelijkingsmateriaal bij handen, waardoor jij zelf niet kunt bepalen wat een goed bod is. Wil jij een monument kopen, dan is het dus raadzaam de nodige expertise hierbij in te huren.

Hofstaete Makelaardij o.z.

Nu is het natuurlijk zo dat de meeste makelaars niet zo heel veel verstand hebben van een monument kopen, dergelijke panden komen immers niet vaak op de markt, waardoor ze er niet zoveel ervaring mee hebben. Hofstaete Makelaardij o.z. is een uitzondering, zij doen namelijk niet anders dan handelen in monumentale gebouwen. Zij hebben in de loop der jaren veel expertise opgedaan op het gebied van:

  • een monument kopen
  • monumentale gebouwen verkopen
  • taxatie van dergelijke woningen

Zij kunnen jou daardoor als geen ander bijstaan bij het hele proces. Bovendien hebben zij ook een goed beeld van de markt, van wat er op dit moment beschikbaar is. Monumentale huizen staan niet zo heel vaak te koop, dus je moet echt opletten wil jij een mooi exemplaar kunnen kopen. Bij Hofstaete Makelaardij o.z. kunnen zij dit voor jou in de gaten houden en jou wijzen op huizen die te koop komen die aan jouw wensen voldoen. Als jij een monument kopen wilt om in te gaan wonen, dan is het dus raadzaam om hiervoor de expertise en ervaring van Hofstaete Makelaardij o.z. voor in te schakelen!