22-06-2018 Vakantie en Recreatie 0

Als je nadenkt over de aankomende zomervakantie en hoe je die gaat invullen, dan zijn je gedachten wellicht vooral gericht op zonnige vakanties in het zuiden van Europa. Daar is uiteraard niets mis mee, want het is prettig vertoeven in Italië of in andere plekken zoals Spanje en Griekenland. Maar wellicht is het meer routine dan een bewuste keuze die ervoor zorgt dat je aandacht weer op dit soort van vakanties is gericht. Heel veel mensen gaan op vakantie naar de zon omdat ze altijd op vakantie gaan naar de zon en omdat de meeste andere mensen ook op vakantie gaan naar de zon. Maar dat betekent uiteraard niet dat er geen andere opties beschikbaar zijn. Het is voor een mens ook zeker geen slecht idee om de bestaande routines af en toe even te doorbreken. De sleur is prettig, want het verschaft ons met een zogenaamde comfort zone. Als we immers terecht komen in een situatie die we gewend zijn, dan hoeven we geen verassingen te verwachten. Maar juist doordat comfort worden we als het ware in slaap gesust. We leven niet echt op een intense wijze, en dus is het bewustzijnsniveau ook heel laag. Als je dan terugdenkt aan al die verschillende vakanties naar de zon, dan merk je al snel dat de herinneringen in elkaar overlopen. Je denkt aan een restaurant aan het water in Griekenland, maar dit was eigenlijk in Spanje. Ook zal je merken dat bepaalde herinneringen een vergelijkbaar karakter hebben. Die tijd dat je een boek las op een strandstoel kun je meerdere malen kopiëren naar alle andere keren dat je ook een boek las op een strandstoel. Als je weer dat enerverende gevoel wilt ervaren, dan is het dus beter om bijvoorbeeld te kiezen voor een actieve wandelreis in de ruwe natuur. Wandelen in een stad is ook een wandelreis, maar het zal niet bepaald een uitdaging zijn en je zal waarschijnlijk ook niet echt indrukken opdoen die je uit je slaperige comfortzone trekken. Stedentrips, vooral de trips die je helemaal volplant, worden vaak heel onbewust ervaren. Je hebt het enorm druk, je rent van hot naar her, neemt de juiste foto’s en voor je het weet zit je weer in het vliegtuig naar huis. Je ziet op deze manieren vele steden zonder deze steden echt te ervaren. Als je kiest voor een wandelreis in de natuur, dan heb je te maken met één groot voordeel. Er is alleen maar natuur om te bekijken en dus kun je daar helemaal in opgaan. De rust van de omgeving zorgt ervoor dat je weer tot jezelf komt tijden de wandelreis. Dat is mooi, want daardoor kun je veel bewuster genieten. En door de fysieke inspanning door het wandelen leeg je je geest, zodat er nieuwe input in kan.

Een wandelreis plan je via royvanlangen.nl

Als je een wandelreis wilt organiseren, maar lieer niet alleen op vakantie wilt, dan kun je een wandelreis boeken bij royvanlangen.nl. Het voordeel daarvan is dat je wandelreis al helemaal is uitgestippeld. Door het gebrek aan regelen, ben jij dus veel beter in staat om gewoon te genieten. Je kunt bijvoorbeeld voor verschillende soorten wandelreizen zoals:

  • Wandelreis in Italië
  • Sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk
  • Wandelreis in Oostenrijk

Kom langs op de site en boek je reis

Dus als je de sleur even wilt doorbreken en als je toe bent aan nieuwe uitdaging zonder dat je meteen in het diepe wordt gegooid, dan doe je er goed aan om een vakantie te plannen bij Roy van Langen.