12-01-2018 Vrije tijd en Hobby 0

Wil jij acteerles krijgen van ervaren acteurs en mensen die echt begrijpen wat er allemaal in dit vakgebied komt kijken? Dan heb ik een uitstekende tip voor je op dit gebied! Vanaf het moment dat mijn eerste film zag (met echte acteurs) wist ik als klein kind al wat ik later wilde worden: actrice! In het begin dacht ik nog dat dit heel erg makkelijk zou worden. Je kiest er gewoon voor dat je dit wilt en dan gebeurt het ook. Helaas werkt de wereld niet zo, maar er is wel een hele hoop wat je kunt doen om dit in je voordeel te laten werken. Zo heb ik gekozen voor het nemen van de beste lessen die ik kon vinden.

  • Intensief
  • Inspirerend
  • Energiek

Iedere acteerles die je volgt bij de Vooropleiding Theater Nederland van het Toneelhuis Amsterdam is intensief, maar tegelijkertijd ontzettend energiek. Het is geweldig om tijdens iedere acteerles weer tegenover inspirerende mensen te staan. En dan heb ik het niet alleen over de docenten, maar ook over de medestudenten die het allemaal fantastisch vinden om daar te zijn. Dit is een van de redenen waarom ik je aanraad om hier de beste acteerles te vinden die het beste bij je past. Wil je echt net als ik acteur en/of toneelspeler worden? Dan raad ik je aan om je in te schrijven voor de vooropleiding. Hier word je tijdens iedere acteerles weer voorbereid op de toneelacademie en natuurlijk de op het leven wat je daarna als acteur en toneelspeler te wachten staat.

Mijn ervaring tijdens de acteerles

Ik heb door mijn leven heen natuurlijk meer dan een acteerles gevolgd. In het kleine dorpje waar ik opgroeide werden er toch wel de nodige lessen gegeven en die heb ik allemaal erg graag gevolgd. Het grote verschil met een acteerles op de Vooropleiding Theater Nederland bij het Toneelhuis Amsterdam is toch wel de professionaliteit waarin deze dingen aangepakt worden. Ook werk je in je jonge kinderjaren toch wel erg vaak samen met kinderen die helemaal niet zo gemotiveerd zijn en dat kan best wel een domper op de acteerles zetten. Ik was dan ook maar wat blij toen ik 16 jaar was en eindelijk naar een professionele les toe kon gaan. Totdat je 24 jaar bent verwelkomen ze je erg graag bij deze toneelschool. Ik heb daar niet zo lang lessen gevolgd. Nadat ik de middelbare school voltooid had ben ik auditie gaan doen voor de toneelacademies in Nederland en daar werd ik uiteindelijk aangenomen. Dat was echt een droom die uitkwam.

Mijn ultieme droom

Inmiddels zit ik al een aantal jaar op de toneelacademie en ik geniet er nog steeds iedere dag van. Nog steeds denk ik vaak terug aan de eerste acteerles die ik volgde bij de Vooropleiding Theater Nederland en natuurlijk de vele lessen die daarop volgde. Ik heb inmiddels heel wat meer ervaring, maar als ik mijn vooropleiding vergelijk met die van mijn medestudenten dan denk ik wel degelijk dat ik een goede voorsprong heb. En daar ben ik maar wat blij mee. Iedere acteerles die ik daar gevolgd heb, heeft wel iets gedaan aan mijn ervaring en daar heb je echt een hele hoop aan. Daarnaast gaat het niet alleen om acteren, ook leer je meer over de wereld van het acteren en het toneelspelen. Daar gaat een stuk meer bij kijken dan je in eerste instantie zult denken. Dat is iets wat ik niet verwacht had. Ik raad in ieder geval iedereen aan die het wil maken in de acteerwereld omĀ  hier acteerlessen te volgen. Daarna wil je zeker weten meer.